OnePlus One släpps under årets andra kvartal

Första rena CyanogenMod-mobilen

Postat:
14:22 - 2014-01-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

TechInAsia rapporterar att OnePlus One kommer börja säljas under årets andra kvartal, det vill säga någon gång mellan april – juni. Telefonen sägs få en fördelaktig och kanske rentav subventionerad prissättning, i nivå med Nexus 5 i USA och mobilerna från inhemska konkurrenten Xiaomi. Ett spekulerat pris som nämns är 350 dollar olåst.

OnePlus One kommer ha stöd för LTE/4G. Det kan te sig som en självklarhet idag men vissa påkostade mobiler saknar fortfarande LTE, som exempelvis Oppo N1. Första mobilen från OnePlus, ett nybildat företag med före detta Oppo-chefen Pete Lau i spetsen, kommer köra en särskild variant av CyanogenMod.

We are a company that builds the product first and thinks about the marketing second.

Exakt vad den speciella varianten innebär återstår att se. Det är möjligt att Cyanogen Inc dels utvecklat specifika funktioner för hårdvaran i One, utöver eventuella bonusfinesser som inte återfinns i ROM:en som är tillgänglig för alla.

Enligt OnePlus är det framförallt byggkvaliteten som kommer få One att sticka ut i mängden. OnePlus planerar att sälja sin första telefon i Kina, Nordamerika, Asien och Europa.

Senaste artiklarna om CYANOGENMOD

→ Se fler artiklar om ämnet