Opera Mobile får stöd för Flash i och med version 11, medan Firefox 4 når RC-status

Postat:
11:22 - 2011-03-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

Opera Mobile från våra grannar i Norge är ett av de mest populära alternativen till Androids egna webbläsare, och den har hittills laddats ned mellan en och fem miljoner gånger i Market. Till funktionerna hör bland annat flikar för att öppna flera hemsidor samtidigt, zoomning genom att nypa skärmen, och automatisk bokmärkessynkronisering med PC-versionen av Opera. Webbläsaren har även en valfri funktion som kallas ”turbo”, vilken komprimerar sidorna innan de skickas till våra telefoner, och på så vis kan hemsidor laddas snabbare samtidigt som datatrafiken minskas.

För några timmar sedan uppdaterades Opera Mobile till version 11, och största nyheten i senaste releasen är stöd för Flash – något som naturligtvis har varit mycket efterlängtat. Webbläsaren har dessutom blivit markant snabbare – i en benchmark utförd på HTC Desire HD fick version 11 laddningsresultatet 3517ms, som kan jämföras med 14101ms för version 10.1. Till nyheterna hör även ett omarbetat gränssnitt, förbättrad zoom och scrollning, samt stöd för högupplösta enheter som tablets. Det går därtill numera att skicka en webbsida vidare genom Androids Dela-meny. Opera Mobile går som vanligt att ladda hem i Market.

Firefox 4 RC1Även Mozillas Firefox för Android har blivit uppdaterad, och webbläsaren har nu gått från betastatus till sin första RC, det vill säga ”release candidate”. Således känner sig Mozilla nu så pass säkra på att Firefox fungerar som den ska, att de gett ut en kandidat till den slutgiltiga versionen av webbläsaren. Uppdateringen bjuder på snabbare scrollning, utökat stöd för Firefox Sync, och den sägs dessutom förbättra användarupplevelsen överlag. Precis som Opera Mobile har även Firefox nu blivit snabbare: läsaren har gått från benchmarkresultatet 2998ms i Beta 5, till 2693ms i nya releasen. Senaste Firefox finns i Market, och går att installera på minneskort.

Vad tycker ni läsare om Opera Mobile och Firefox för Android? Är någon av dem rentav bättre än Androids egna webbläsare?

 

Genom EuroDroid. Tipstack till Otto!
 

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu: