Vilken operatör ger mest datatrafik för pengarna?

Här får du mest surf för max 200kr/mån

Postat:
18:34 - 2014-05-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
193

Många idag använder sällan sina mobiltelefoner just som telefoner, utan mer som minidatorer med Internetuppkoppling. Med en rad olika lösningar för IP-telefoni och populära tjänster som WhatsApp för text- och bildmeddelanden har Internet blivit viktigare för vissa än operatörens kostnader för SMS och traditionella samtal.

Därför har vi nu tagit en titt på vad Sveriges största operatörer, inklusive några virtuella sådana, erbjuder för surflösningar. Vi har helt enkelt valt ut det kontantkort respektive abonnemang som ger mest datatrafik för högst 200 kronor i månaden, från varje operatör. Det var en snårig uppgift, då företagen ofta erbjuder en uppsjö olika abonnemang, kombinationer och tillägg.

Vi har inte tagit hänsyn till andra faktorer än datauppkopplingen och vill försöka ge en god översikt för de som prioriterar datatrafik framför samtal och SMS. Bindningstid för abonnemang och eventuell startkostnad är sådant som bör kollas upp innan beslut fattas.

För de som klarar sig med bara 1Mbit i hastighet sticker Universal Telecom ut genom att erbjuda obegränsad surf för totalt 69kr i månaden. Är det några som känner till andra bra erbjudanden för datatrafik, utöver de i tabellerna nedan?

Abonnemang

Kontantkort