Oppo Find 5: hands on-videor och exempelfoton

Postat:
11:59 - 2012-12-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
47

Tidigare i december presenterade kinesiska tillverkaren Oppo sin monstermobil Find 5. Den har 2GB RAM-minne, ett fyrkärnigt Snapdragon S4 Pro-chip, NFC, ett 2500mAh-batteri och en 13MP-kamera. Skärmen är fem tum stor och har så kallad ”Full HD”-upplösning vilket innebär 1080 x 1920 pixlar och 440PPI i pixeltäthet. 

Vi har hittills bara sett bilder på Oppo Find 5 och här kommer en samling hands on-videor som komplement. Enheten kör Android 4.1 Jelly Bean men det framgår tydligt av videoklippen att tillverkaren lagt ett eget gränssnitt ovanpå Android. Designen påminner mycket om MIUI och LGs och Samsungs egna interface. Vi hade naturligtvis föredragit Googles vision av Android även om det återstår att se hur väl Oppos gränssnitt fungerar i praktiken.

Find 5 är den första mobilen som utrustats med Sonys Exmor RS CMOS-sensor vilken förväntas vara del av nästa års toppmodeller från Sony. Några av fördelarna är ett mindre chip samt stöd för hårdvaru-HDR för både foton och videoinspelning. Exempelfoton tagna med Oppo Find 5 går att kika på nedan.