Oppo visar upp ColorOS 12

Postat:
13:29 - 2021-09-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Oppo har presenterat sitt nya gränssnitt ColorOS 12 som baseras på Android 12. Systemet körs på Oppos telefoner, samt numera även på OnePlus-mobiler i Kina. ColorOS och OxygenOS delar samma kodbas.

Om inte tidsplanen spricker blir det en relativt snabb uppdatering till Android 12, då de första Oppo- och OnePlus-telefonerna ska få ColorOS 12 i början av oktober – bland andra Find X3-serien och OnePlus 9.


Oppo nämner nya och mer fysiskt korrekta animationer, något de tjusigt kallar Quantum Animation Engine 3.0. Över 300 animationer har gjorts om. Ett mål med ColorOS 12 har varit att förbättra multikörningen och läsbarheten för text och objekt.

Ikonerna har samtidigt gjorts om, med ökat djup och mer textur. Systemet erbjuder integritetsförbättringarna i Android 12, likt en indikator i statusfältet när kameran eller mikrofonen används.

En ny funktion gör att telefonen kan anslutas till en dator med Windows 10 eller 11. Användare får då upp telefonens gränssnitt på datorn, med interaktion och tillgång till aviseringar. Uppdateringen erbjuder även en variant av Apple Memoji kallad Omoji (animerade figurer och avatarer).