Orbital Defender (Speltips)

Postat:
17:57 - 2011-08-01
Skribent:
Björn E
Kommentarer:
7

Solsystemet är i fara. Av någon anledning så svärmar nu vårt solsystem av asteroider, meteoroider , tefat och annat skräp och det är ditt jobb att skydda alla planeter mot dessa faror innan de förstör allt. Orbital defender är ett spel som lyckas få balansen mellan lätt och svårt rätt och som skapar suget att spela ”bara en gång till”.

Namn: Orbital Defender
Version testad: 12
Lite version?: Ja, 5 nivåer mot 20 i fullversionen
Pris: $0.99 (ca 6 Kr)
Testad på: LG Optimus X2, eeePad Transformer
Rättigheter: FULL INTERNET ACCESS (Allows an application to create network sockets), CONTROL VIBRATOR (Allows the application to control the vibrator), VIEW NETWORK STATE (Allows an application to view the state of all networks).

I Orbital Defender styr du en liten satellit som kretsar kring planeten du ska skydda. I din arsenal finns bland annat kulor, missiler och bomber.

Satelliten roterar konstant runt planeten och det du styr är när och med vad som du ska skjuta de olika ”fienden” som vill förstöra planeten. Vi får små Asteroid-känningar när vi skjuter sönder en stor asteroid och den spricker upp i flera små bitar men asteroider är bara de enklaste och lättaste fienderna som du kommer möta. Vapnen avlossas på olika sätt. Kulorna skjuts genom att klicka dit du vill att de ska skjutas mot. Missilerna skjuts genom att dra med fingret från satelliten mot målet och bomber släpps genom att du trycker och väntar med att släppa. Överlag är kontrollen responsiv och vi känner aldrig att den är seg och inte hinner med.

Det kan låta som om spelet är enkelt och att allt vi behöver göra är ”spamma” kulor och missiler åt alla håll men så enkelt är det inte. Eftersom satelliten roterar runt planeten så innebär det ofta att vi är på ”fel” sida om planeten när vi behöver skjuta ner något. Planeten stoppar kulor och missiler (och tar skada av dem) så det innebär att vi måste tänka oss för när och åt vilket håll vi skjuter. Planeten i sig får under spelets gång några egna vapen och en av de första vi får är ett moln som saktar ner fienden. För att överleva är det viktigt att utnyttja denna funktion rätt.

Många spel glömmer bort att det är viktigt att hitta rätt svårighetsgrad. Vi vill inte kunna susa igenom spelet hur lätt som helst men samtidigt inte fastna på första banan. Orbital Defender är i vårt tycke bra balanserad. Eftersom det ”bara” finns 20 nivåer, utvecklaren har dock lovat att fler kommer, så stiger svårighetsgraden ganska snabbt efter de första två Merkurius-nivåerna och det gäller att ha tungan rätt i mun när vi plötsligt får fler och fler snabbare och tuffare fienden som vill förstöra planeten. När vi klarar av en nivå inom en planet så får vi inte tillbaka någon hälsa hos planeten så det är lätt att känna sig lite desperat när vi klarat en nivå precis och inser att vi nu inte kan acceptera att ens missa en liten asteroid eller råka skjuta en enda kula på planeten.

Har du en gång klarat en nivå så kan du starta där vid ett senare tillfälle. Det intressanta är att du då startar nivån precis med de poäng du hade när du kom dit första gången och även med samma antal satelliter och samma hälsa hos planeten. Om du inte är nöjd med startkriterierna är det bara att starta vid en tidigare nivå och försöka förbättra dig.

Vi testade spelet på en LG Optimus X2 och en eeePad Transformer. Vi är medvetna att detta är ganska high-end-telefoner/surfplatta med mycket kraft. Spelet fungerar utmärkt på båda enheterna. På vår surfplatta skalas allt upp men ser ändå snyggt ut, även om det inte är lika skarpt som på telefonen. Faktum är att det nästan är enklare att spela på surfplattan då det känns som vi har mer utrymme att klicka på. Vi har inte sett några kommentarer än i Marketplace om att den ska vara långsam/seg på några andra telefoner.

Orbital Defender är ett spel vi definitivt rekommenderar. Även om det aldrig kommer vinna några pris för originalitet så är det helt enkelt ett kul spel som får oss att komma tillbaka för att spela ”bara en gång till”. Vi hoppas vi inte behöver vänta länge tills utvecklarna öppnar upp ännu mer planeter och nivåer.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=wnQhj4Cbn-0

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Google slår tillbaka mot Sonos
 2. Använder du Google Chat — och vad tycker du i så fall om tjänsten?
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. HBO Max framtid hänger i luften efter sammanslagning, kan försvinna
 3. Google slår tillbaka mot Sonos
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 6. Motorola smygpresenterar nya Razr

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du Google Chat?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om