Osoms första mobil släpps först nästa år, har krypto-fokus

Postat:
22:50 - 2022-06-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
10

De som tröttnat på befintliga smartphonetillverkarna och välkomnar nya aktörer har haft två uppstickare att se fram emot i år: Nothing och Osom. Sistnämnda tillverkaren har grundats av före detta Essential-anställda.

Likt Nothing skulle Osom släppa sin första smartphone 2022, men nu har det uppdagats att den kommer först ”tidigt 2023”. Osom har även ändrat riktning och valt att skapa en smartphone med kryptovaluta-fokus (vilket inte gick något vidare för HTC).

Telefonen kommer inte ens ha ”Osom” i namnet utan heter istället Solana Saga, i samarbete med Solana. Osom har publicerat en samling specifikationer. Enheten har en 6,67-tums AMOLED (120Hz), Snapdragon 8+ Gen 1, 12GB RAM och 512GB lagring.

Övriga uppgifter som listas är ett 4100mAh-batteri, trådlös laddning, Bluetooth 5.0, NFC och monohögtalare. Kamerorna består av en 50MP huvudkamera, en 12MP supervidvinkelkamera och en 16MP frontkamera.

Solana Saga kör en ”proprietär” version av Android, vilket vi tolkar som ett eget gränssnitt. Nothing nischade sig genom ett unikt bakstycke och Osoms nisch är alltså kryptovalutor. Essential släppte bara en smartphone innan företaget gick i graven och det är möjligt att den inofficiella efterträdaren går samma öde till mötes.

Ett skrivfel i texten har korrigerats