Owzzup – få tips om lokala evenemang [Apptips]

Postat:
02:25 - 2012-12-12
Skribent:
| Marcus N
Kommentarer:
9

Har du en känsla av att du missar evenemang du gärna deltagit i om du känt till dem? Svenskutvecklade Owzzup listar händelser i din närhet för att du snabbt ska kunna ta reda på vad som händer i din stad.

Tanken bakom Google Now är att ge dig information du har nytta av för stunden. Det kan röra sig om restauranttips, möten i kalendern och evenemang. Tyvärr blir det ofta så att platstjänster likt Google Now har ett mindre bra stöd utanför större städer. Owzzup tror sig ha löst den biten vad i varje fall beträffar olika typer av evenemang.

Genom crowdsourcing samlar Owzzup en mängd händelser och presenterar dem i en överskådlig lista med fokus på avstånd. Crowdsourcing betyder att det är användarna som står för innehållet, vilket också gör att appen fungerar i de flesta städer.

Owzzup fungerar ungefär som man kan vänta sig. Du kan välja mellan att lista evenemang i närheten eller söka med hjälp av sökord, kategorier och datum. Sökresultaten ter sig dock en aningen udda. När vi testade att söka på sportevenemang i Stockholmsområdet fick vi upp diverse julbord före handbollsmatchen Hammarby – Västerås. Även om julborden är ikväll och matchen imorgon vill vi nog att kategorin prioriteras över datumet.

Slutligen kan det konstateras att appens sökfunktion lämnar en del i övrigt att önska, men utöver det fyller appen sin funktion – att tipsa om lokala evenemang.

Uppdatering: Utvecklarna bakom Owzzup har noterat att det finns en viss oro över rättigheterna appen kräver och valt att kommentera detta:

Det finns en funktion i appen som möjliggör för användaren att exportera evenemangen till telefonens kalender, för detta krävs tillgång till en del av telefonens basfunktioner. Appen använder endast möjligheten att lägga till evenemang i kalendern, och utnyttjar inte några av de andra rättigheterna. Vi är väldigt tacksamma för att Swedroids läsare reagerat på detta då vi, själva, faktiskt inte tänkt på att de omfattande behörigheterna faktiskt kan anses vara misstänktsamma. Vi kommer därför att skicka ut en uppdaterad version (utan kalenderfunktionen) inom några dagar. Denna version kommer inte att göra anspråk på någon behörighetsnivå som involverar personlig information.

Appen finns nu i en uppdaterad version på Google Play.