Pålitliga Bluetooth-enheter gör att användare slipper koder

Finurlig finess i Moto X

Postat:
12:02 - 2013-09-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Google-ägda Motorolas nuvarande toppmodell Moto X har en intressant funktion som kan vara värd att diskutera, trots att enheten i alla fall i skrivande stund inte verkar vara på väg till Europa. Genom att ange ett Bluetooth-tillbehör som pålitligt slipper användare låsa upp sin mobil manuellt.

Så länge telefonen är ansluten till ett Bluetooth-tillbehör som ställts in att agera nyckel kommer användaren inte behöva mata in PIN-kod eller sveplås, utan kan gå direkt in i gränssnittet. Om Bluetooth-tillbehöret stängs av eller är utom räckhåll aktiveras låset igen.

Tanken är att du ska slippa behöva mata in lösenord när du har telefonen på dig, när du är hemma eller befinner dig i andra säkra miljöer. Lösningen sänker säkerheten något, vilket förhoppningsvis vägs upp av det praktiska. Det finns NFC-utrustade ringar som fungerar på liknande vis och gör att telefoner kan låsas upp automatiskt utan att lösenord måste knappas in manuellt.

moto-x-palitlig

För de som tänker använda någon av höstens smartklockor hade en dylik funktion kunnat vara smidig, då klockan ändå i regel kommer vara ansluten till mobilen. Galaxy Gear har rentav den funktionaliteten inbyggd. Är det här en typ av finess ni skulle vilja se i fler telefoner?