Paperton släpper Android-app för digitala magasin och tidskrifter

Postat:
15:39 - 2011-03-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Paperton är ett relativt nytt svenskt företag som för två år sedan bildades utifrån visionen att skapa ett bra sätt för förlag att ge ut sina publikationer digitalt. Deras tjänst är molnbaserad, och Paperton har sedan tidigare erbjudit en samling tidskrifter i diverse kategorier via ett webbinterface, eller via en app för iPad. Sedan ett par dagar tillbaka finns nu även Paperton som Android-applikation.

Från Papertons välkomstskärm kan man gå till sitt eget bibliotek där alla tidskrifter man köpt sparas, bläddra bland de tidningar tjänsten erbjuder, provläsa gratisartiklar, eller fortsätta läsa den tidning man bläddrade i sist. Paperton tillhandahåller ett förhållandevis brett utbud av tidskrifter – alltifrån Bamse, till Musikermagasinet och PC Gamer. De tidningar man köpt går att läsa från både webb, mobil och läsplatta.

Varje nytt nummer av tidningarna Paperton tillhandahåller har en öppen artikel som går att läsa gratis. På så vis kan man få en försmak innan man slår till. Själv reagerade jag något på priserna, vilka jag trodde skulle vara aningen lägre. Tidningarna kostar oftast mellan 40 och 60kr, medan ett fåtal går på en tjugolapp.

Att få till en god läsbarhet på så pass små skärmar som mobiler erbjuder är naturligtvis en utmaning. Paperton har nämnt att de kommer lansera en textfunktion för att tackla detta, som på något vis ska lyfta fram texten för att ge bättre läsbarhet. Denna funktion är även tänkt att ligga till grund för den text-to-speech-implementering som företaget ska titta närmare på i sommar.

Vad har ni läsare för erfarenheter av Paperton, och vad tycker ni är ett skäligt pris för en tidning i digitalt format? Är ni överhuvudtaget intresserade av att läsa tidningar på mobiler? Paperton finns gratis i Market.

 

Tack till alla som tipsat om detta!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: