Paul O’Brien moddar Ice Cream Sandwich mjukvaruknappar [Notis]

Postat:
16:22 - 2011-11-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

Android 4.0 kan ersätta de klassiska androidknapparna med mjukvarumotsvarigheter längst ned i gränssnittet. Samsung Galaxy Nexus har exempelvis inga fysiska eller kapacitiva knappar under skärmen utan istället virtuella tillbaka-, hem-, och multitasking-knappar i interfacet.

Istället för Meny-knappen finns tre punkter uppe i högra hörnet av apparna som fungerar på samma sätt. I händelse av att en applikation inte har den virtuella Meny-knappen kommer den att visas bland de andra knapparna istället. Den dedikerade Sök-knappen som många gillar har tagits bort helt i Ice Cream Sandwich.

Tillverkare kan dock själva välja ifall de vill använda sig av fysiska/kapacitiva knappar och exempelvis HTC tycks ha kvar dessa på vissa kommande modeller. Samsung Galaxy Nexus släpptes nyligen i England och Paul O’Brien, grundaren av mobilforumet MoDaCo, har redan lyckats modifiera de virtuella knapparna i Android 4.0.

Genom att applicera hans patch kan rootanvändare inte bara få tillbaka den gamla hederliga Sök-knappen utan även placera en permanent Meny-knapp i fältet längst ned i gränssnittet. Även om modifikationen inte är aktuell för oss svenskar just nu är det ändå trevligt att se att utvecklare så här pass tidigt börjat förbättra Android 4.0 på egen hand.

Genom AP och MoDaCo

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia pro på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia active på Prisjakt just nu: