Pebble – en kommande smartwatch som gjort succé på Kickstarter

Postat:
19:10 - 2012-04-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
57

Pebble är en kommande så kallad smartwatch som kan interagera med både androidmobiler och iPhones. Teamet bakom klockan sökte stöd på sajten Kickstarter för att kunna lansera enheten.

Kickstarter fungerar på så vis att en idé presenteras och sedan är det fritt fram för vem som helst att hjälpa till med finansieringen på olika vis. Finansieringsmålet var 100 000 dollar och med hela 32 dagar kvar har klockan redan nått 3,1 miljoner dollar i finansiering.

Det är alltså många som redan tror på Pebble och vill använda slutprodukten. Demovideon (som dock stakade sig fram när vi tittade på den) presenterar egentligen klockan bättre än vad text kan göra.

Man kan bland annat få allsköns notifikationer från sin mobil vilka man sedan kan avfärda genom att helt enkelt skaka på handleden. Androidanvändare kan dessutom få upp SMS direkt på klockans skärm. Displayen har för övrigt 144 x 168 pixlars upplösning och är av svartvit e-papperstyp.

Pebble är dessutom hyfsat vattentät och går att simma med. Batteriet sägs räcka upp till sju dagar och vi antar att det är finesserna, designen och att klockan verkar relativt rapp som gjort att den blivit så populär redan innan lanseringen. Vad tror ni om Pebble?

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Sony Xperia S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: