Permanent root-metod till Desire Z, Desire HD och T-mobile G2 funnen

Postat:
01:38 - 2010-11-11
Skribent:
| droidgren
Kommentarer:
363

HTC har i deras senaste Android-telefoner (Desire Z/T-Mobile G2, Desire HD)  satt extra hänglås på ett antal komponenter i telefonen – vilket gjort det klurigare för hackare att roota den. Efter ett tag lyckades man dock åstadkomma root-åtkomst, men ingen permanent sådan och detta har bland annat inneburit att det inte funnits möjlighet att flasha telefonen med ROM-filer i stil med CyanogenMOD.

Men nu efter ett antal månaders hackande har den amerikanska versionen av Desire Z  (T-mobile G2), som kom ut i september i år, äntligen blivit fullständigt upplåst/rootad. (Security-OFF).

Eftersom skyddsmekanismen för T-mobile G2 är densamma även i Desire Z och Desire HD kan även dessa telefoner låsas upp med samma metod. Bara några timmar efter att hacket kom ut igår eftermiddag kom det ut praktiska instruktioner om hur man kunde låsa upp sin telefon på det stora entusiastforumet XDA-developers.

äntligen!

IRC-kanalen #G2ROOT igår förmiddag

Väldigt lägligt till Svenska releasen av Desire Z och Desire HD om vi får säga det själva. Men se upp, eftersom detta hack precis kommit ut och går djupare än vanligt så ökar det risken för att bricka sin telefon. Därför rekommenderar vi att ni är noga med att läsa på om vad det här innebär och är medveten om ev. konsekvenser. Varning nummer två är till er som snart får en Desire HD eller Desire Z och vill vara säkra på att kunna roota sina telefoner i framtiden att inte uppdatera mjukvaran, då HTC säkerligen vill sätta käppar i hjulet så snart som möjligt.

Länkar:
Visonary – temproot för T-mobile G2 – snart även med permament root. (One-click-root).