Philips V900 – Philips förstfödde är en oäkting [Bildgalleri]

Postat:
17:00 - 2009-08-20
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
367

Philips V900 - Artikelbild

Vi skrev för någon månad sedan om Philips V808, vilken enligt ryktet kunde vara Philips första androidlur, men detta verkar ha varit felaktigt då Philips V900 nu har gjort en inofficiell entré via ett antal läckta bilder – och precis som Dells första androidlur så verkar den vara ämnad för Kina, åtminstone i ett första skede.

Att det handlar om en oäkting är tyvärr ganska väntat – kineserna verkar inte vara så förtjusta i Androids öppenhet och har därför tagit fram en egen version av Android, kallad OMS (Open Mobile System), eller OPhone. Exakt vad som skiljer OMS och Android åt är för mig okänt, men utöver ett omarbetat gränssnitt (som påminner mycket om iPhone) så är en gissning att de har lagt in begränsningar på exempelvis Market och i diverse andra Google-tjänster.

Specifikationer och bildgalleri efter hoppet. Clickety.

Ett antal bilder på Philips förstfödde dök för ett par dagar sedan upp på den kinesiska sajten mobile-163, och telefonen ser väl i grunden ut ungefär ut som de flesta andra androidtelefoner idag – candybardesign, wifi, 3.2mpix-kamera, HVGA. Kikar man lite närmare på bilderna så kan man även ana en aningen bristande byggkvalité med irriterande glipor mellan plaststyckena. Förhoppningsvis är detta något som kommer åtgärdas inför den officiella lanseringen.

I dagsläget kända specifikationer:

* Wifi
* HVGA-skärm (320×480)
* 1450 mAh-batteri
* Candybardesign
* 3.2mpix-kamera med autofokus
* 3.5mm-jack för hörlurar
* MicroSD(HC)-slot för minneskort
* UBS-uttag (micro eller mini okänt)
* Ljussensor på fronten (2 st faktiskt – kan den ena vara en kameralins?)
* 3G(?) – Uppgifter på phandroid antyder 3G, men jag kan inte hitta något stöd för det påståendet – någon som vet mer?

* GPRS/EDGE-stöd
 


 

mobile-163 via phandroid.