Phone Arena tittar närmare på Sony Ericsson Xperia X10 mini [Förhandstitt]

Postat:
12:44 - 2010-03-04
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
49

httpvh://www.youtube.com/watch?v=kOnRsnki9tM

Phonearena.com har lagt vantarna på en prototyp av Xperia X10 mini och har publicerat en förhandstitt på telefonen. Utifrån ett första intryck så tycker man att Sony Ericsson plockat fram en riktigt kompetent och rolig telefon.

Skärmen som är av kapacitiv typ får fin kritik och uppges göra sitt jobb trots den ringa storleken om 2,55″, däremot ställer QVGA-upplösningen till det då antalet applikationer på Android Market som har stöd för denna upplösning är begränsat. Alla knappar på telefonen menar man svarar väl och ger ifrån ett distinkt klickljud undantaget låsknappen som får kritik för att sakna motstånd, något man hoppas att Sony Ericsson åtgärdar i den färdiga produkten. Kameran som både har autofokus och LED-blixt tar bilder i 5MP upplösning och kan spela in video med 30FPS i VGA-upplösning – kring prestandan vill man dock inte dra några förhastade slutatser och skriver endast att kameran har potential.

Vad berör mjukvaran så har Sony Ericsson bytt ut standardgränssnittet som följer med Android mot ett en egenutvecklad variant som man kallar för UX. Det egenutvecklade gränssnittet är speciellt anpassat för skärmens låga upplösning och gör det enklare för användaren att hantera mjukvaran. Även tjänsten Timescape som väver samman kontakthantering med sociala nätverk har blivit integrerad med UX-gränssnittet. Phone Arena skriver också att webbläsaren fungerar bra och att den är både mjuk och snabb, men att telefonens lågupplösta skärm inte gör upplevelsen till den bästa.

Om utseendet skriver man att det är en söt samt tokigt liten telefon och trots att den inte är avsedd som någon designlur/modeaccessoar, så menar man att den har ett tilltalande utseende. Avslutningsvis konstaterar Phone Arena att telefonen, såvida Sony Ericsson inte förstör något och att priset blir rätt, är en av de coolaste Android-telefonerna därute.

Läs förhandstitten i sin helhet på Phone Arena