Phonebloks berättar om samarbetet med Motorola i ny video

Postat:
18:23 - 2013-10-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
60

Igår slog Motorola många med häpnad när företaget presenterade Project Ara: en satsning på att skapa en öppen hårdvaruplattform och ett fritt ekosystem för modulära, uppgraderingsbara smartphones. Tillverkaren har arbetat på projektet i över ett år. Kunder ska själva kunna välja komponenter och byta ut och uppgradera valfria delar själv – bygga en egen smartphone som håller och inte blir förlegad.

I början av september i år tillkännagav Dave Hakkens en liknande lösning som han kallar Phonebloks. I en ny video berättar Hakkens om nästa kapitlet i Phonebloks historia och om samarbetet med Motorola.

phonebloks-3

När Hakkens skapade Phonebloks tog han kontakt med en rad olika tillverkare och Motorola visade inte helt oväntat intresse då företaget redan jobbat på Ara ett helt år. Drygt en minut in i videon får vi se hur vad som tycks vara en tidig Ara-prototyp sätts ihop av olika separata komponenter.

Motorola har redan tagit ett litet steg mot den här nya typen av anpassningsbarhet av hårdvara genom Moto X – en telefon vars design går att skräddarsy på en rad olika vis i USA. Phonebloks vill nu bygga ett online-community kring Phonebloks och Ara. De som vill veta mer kan besöka Phonebloks.com.