Pixel 9-serien erbjuder ”Google AI” som inkluderar sökbara skärmbilder

Postat:
11:20 - 2024-07-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Enligt en rapport kommer AI-funktionerna i Pixel 9-serien kallas för ”Google AI” med en blandning av befintliga och nya finesser. En av nyheterna heter ”Add me” och verkar vara en vidareutveckling av funktionen som automatiskt byter ut ansiktsuttryck i porträttbilder.

Kanske kommer användare inte bara kunna byta ansiktsuttrycken utan även lägga till folk i gruppfoton – och därmed ta ännu ett kliv ifrån fotografier som tidsdokument. Googles filosofi tycks vara att fotografier ska representera vad vi vill minnas snarare än ett ögonblick i tiden.

En annan ny finess kallad Studio beskrivs som en ”kreativ assistent” som bland annat kan generera bilder och klistermärken utifrån beskrivningar. Sista nyheten som nämns är sökbara skärmbilder. Till skillnad mot snarlika Microsoft Recall i Windows som sparar precis allt användaren gör vilket är mer känsligt gällande integriteten och säkerheten, sparar Google bara data från skärmbilder användaren fångat.

När funktionen aktiveras skapas ett sökbart arkiv baserat på befintliga och framtida skärmbilder. Varje skärmbild får metadata utifrån vad skärmbilden innehåller likt exempelvis text, länkar och bilder. Användaren kan på så vis söka efter och hitta sådant som skärmbilderna visar. Bearbetningen sker lokalt på telefonen och inte via Googles servrar.