Pixel-telefoner kommer kunna användas som bilkameror

Postat:
11:43 - 2023-05-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

Senaste versionen av Google-appen Personal Safety, vilken kort och gott heter ”Säkerhet” på svenska, innehåller tecken på en framtida funktion som gör att Pixel-telefoner kan användas som bilkameror.

Enligt upptäckterna kommer enheten kunna spela in video efter att den monterats i fönstret. Telefonen kan även spela in ljud, men det är valfritt. Ifall enheten monterats på rätt ställe kan den tillhandahålla viktig information vid exempelvis en olycka.

Finessen är automatiserad och kan aktiveras så fort enheten ansluter till en viss Bluetooth-enhet, som exempelvis en bilstereo, och inaktiveras när anslutningen stängs ned. Inspelningarna raderas automatiskt efter tre dagar ifall de inte uttryckligen sparas.

Videorna är mer hårt komprimerade (och sannolikt mer lågupplösta) än vanliga videor och tar inte upp mer än 30MB per minut. Längsta inspelningsmängden är 24 timmar, vilket skulle ta 43,2GB i anspråk.

Källan skriver att finessen verkar så gott som färdig och att den därför eventuellt släpps snart. Ett potentiellt problem när en telefon spelar in konstant och dessutom kanske exponeras för uppvärmande solstrålar är överhettning (vilket dessutom är dåligt för batteriet), så det återstår att se hur bra det hela kommer fungera i praktiken.