Play Store har slutat visa datumet då appar senast uppdaterades

Postat:
11:01 - 2021-12-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Play Store har hittills angivit när appar och spel i butiken senast uppdaterades. Datumet visades på apparnas sidor tillsammans med uppgifter som versionsnummer och antal nedladdningar.

Uppgiften har gjort det lättare att avgöra huruvida appen är värd att ladda hem. Ifall appen exempelvis nyligen uppdaterades går det att dra slutsatsen att den fortfarande aktivt utvecklas och har anpassats för nyare versioner av Android.

Om appen inte har uppdaterats på flera år kan den vara övergiven, även om det inte nödvändigtvis behöver innebära någon nackdel rent funktionellt. Play Store har nu slutat ange datumet för senaste uppdateringen för många appar.

För flera större appar visas fortfarande datumet, medan det saknas för många andra. Ibland visas dessutom datumet på webben, men inte i Play Store på mobiler. Exemplet nedan är för spelet Super Hexagon som nyligen uppdaterats. På webben syns datumet medan det saknas på mobiler.

Google Meet är ett exempel på en app där uppdateringsdatumet fortfarande anges. Huruvida det är en bugg eller ett medvetet val är svårt att svara på, men vi hoppas butiken börjar visa datumet för alla appar igen.

Uppdateringsdatumet saknas på mobiler men visas på webben

Exempel på app där datumet finns kvar