Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

PlayStation-emulatorn psx4droid plockas ner från Market av Google

Postat:
15:53 - 2011-03-31
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Android erbjuder ju som bekant en stor mängd emulatorer som låter oss mer eller mindre felfritt uppleva gamla favoriter från Nintendos och Segas tv-spelskonsoler. Till skillnad från Apple har alltså Google tillåtit dessa i sin programbutik, eftersom att emulera hårdvara inte ska vara olagligt eller inkräkta på någon copyright om det görs på rätt sätt. Amerikanska utvecklaren ZodTTD har flera järn i elden, och han har släppt just emulatorer för både Android och jailbreakade iPhones (det vill säga Apple-telefoner som kör hackat firmware).

I Android-världen är han mest känd för psx4droid – den första PlayStation-emulatorn för Googles plattform. ZodTTD har även nämnt att han har en Nintendo 64-emulator på gång som enligt utvecklaren själv ska vara långt bättre än N64oid. Igår togs emellertid ZodTTDs PlayStation-emulator psx4droid bort från Market av Google. Enligt Google plockades psx4droid ner på grund av ”Content Policy violation”, alltså brott mot innehållspolicyn.

Utvecklaren själv misstänker att raderandet av hans emulator bottnar i en slags konspiration i och med lanseringen av spelmobilen Sony Ericsson Xperia Play. Enheten har så kallad PlayStation-certifiering och kommer att kunna spela utvalda PlayStation-titlar via egen emulator, och han anar alltså att Google efter påtryckningar av Sony valt att ta bort psx4droid. Den har ju trots allt fått vara orörd i Market sedan förra sommaren, fram tills nu när Xperia Play snart ska släppas. Samtidigt finns ju FPse kvar i Market som också är en PSOne-emulator, så kanske beror det hela snarare på hans namnval då ”PSX” är en populär förkortning av PlayStation.

Vad tror ni läsare om detta? Tog Google ner psx4droid från Market enligt Sony Ericssons önskemål, eller rör det sig om ett sammanträffande att emulatorn uteslöts just nu?

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilket system kör din surfplatta?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Huawei får inte delta i utbyggnaden av Sveriges 5G-nät
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G
 6. TicWatch E3 erbjuder Snapdragon Wear 4100 för 210 euro

Mest läst

 1. Skärmdumpar visar Windows 11
 2. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 3. Vilket system kör din surfplatta?
 4. TicWatch E3 erbjuder Snapdragon Wear 4100 för 210 euro
 5. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G
 6. Motorola introducerar stryktåliga telefonen Defy

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket system kör din surfplatta?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om