Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

PlayStation-emulatorn psx4droid plockas ner från Market av Google

Postat:
15:53 - 2011-03-31
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Android erbjuder ju som bekant en stor mängd emulatorer som låter oss mer eller mindre felfritt uppleva gamla favoriter från Nintendos och Segas tv-spelskonsoler. Till skillnad från Apple har alltså Google tillåtit dessa i sin programbutik, eftersom att emulera hårdvara inte ska vara olagligt eller inkräkta på någon copyright om det görs på rätt sätt. Amerikanska utvecklaren ZodTTD har flera järn i elden, och han har släppt just emulatorer för både Android och jailbreakade iPhones (det vill säga Apple-telefoner som kör hackat firmware).

I Android-världen är han mest känd för psx4droid – den första PlayStation-emulatorn för Googles plattform. ZodTTD har även nämnt att han har en Nintendo 64-emulator på gång som enligt utvecklaren själv ska vara långt bättre än N64oid. Igår togs emellertid ZodTTDs PlayStation-emulator psx4droid bort från Market av Google. Enligt Google plockades psx4droid ner på grund av ”Content Policy violation”, alltså brott mot innehållspolicyn.

Utvecklaren själv misstänker att raderandet av hans emulator bottnar i en slags konspiration i och med lanseringen av spelmobilen Sony Ericsson Xperia Play. Enheten har så kallad PlayStation-certifiering och kommer att kunna spela utvalda PlayStation-titlar via egen emulator, och han anar alltså att Google efter påtryckningar av Sony valt att ta bort psx4droid. Den har ju trots allt fått vara orörd i Market sedan förra sommaren, fram tills nu när Xperia Play snart ska släppas. Samtidigt finns ju FPse kvar i Market som också är en PSOne-emulator, så kanske beror det hela snarare på hans namnval då ”PSX” är en populär förkortning av PlayStation.

Vad tror ni läsare om detta? Tog Google ner psx4droid från Market enligt Sony Ericssons önskemål, eller rör det sig om ett sammanträffande att emulatorn uteslöts just nu?

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?
 2. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 3. Bästa fynden på Cyber Monday
 4. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows
 5. Black Friday-rea även i Google Play
 6. OnePlus 6-serien och 7T får november månads säkerhetsuppdatering

Mest läst

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Black Friday-rea även i Google Play
 5. Bästa fynden på Cyber Monday
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om