Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Polaroid-kamerorna gör Androidrelaterad comeback

Postat:
12:33 - 2014-01-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Direktbildskameran uppfanns av amerikanen Edwin Land – en av grundarna av företaget Polaroid Corporation som sedermera nästintill blev synonymt med den typen av fotografier. Första direktbildskameran kom redan 1948 och tekniken hade sannolikt sin storhetstid under 70- och 80-talen.
Instagram är en slags modern variant av dessa retrobilder och på senare år har det knappt funnits någon marknad för direktbildskameror. Under CES i år har dock tekniken gjort en liten comeback – dels i form av Polaroid Socialmatic och dels genom LG Pocket Photo 2.0.

polaroid-socialmatic-2

Socialmatic är en Androidbaserad Polaroid-kamera som var tillkännagiven redan innan CES, men företaget har nu meddelat att kameran släpps i höst. Enheten bjuder på en främre 14MP-kamera, en bakre 2,1MP-kamera, 4GB lagringsutrymme och plats för minneskort. Skärmen är 4,5 tum stor och kameran kan naturligtvis köra Androidappar.

Bilderna som skrivs ut är 2″ x 3″ stora, vilket motsvarar 5,1 x 7,6cm. Fotona är vattentåliga, kladdar inte och är dessutom svåra att dra sönder (som Leonard säger i Christopher Nolan’s Memento: ”de måste brännas”).

Så har vi då LG Pocket Photo 2.0 som istället är en miniskrivare för mobiler. Skrivaren har utrustats med NFC och Bluetooth vilket låter den skriva ut 5,1 x 7,6cm stora bilder från ”de flesta av dagens surfplattor och smartphones”. Skrivaren är kompatibel med både Android och IOS.

lg-pocket-photo-2.0

I USA kommer LGs portabla skrivare kosta $149 och fotopapper som räcker till 30 bilder kostar $15. Huruvida dessa två enheter får svensk lansering återstår att se.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om