Populära reaktionsspelet Speedx 3D finns nu i gratisversion

Postat:
12:00 - 2011-03-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Speedx från brittiska HyperBees har längre varit en populär och uppskattad 3D-titel i Market. Spelet går ut på att navigera genom vindlande tunnlar i 3D, och efter ett tag kommer man även ut på öppna fält. Banan är full av hinder i form av torn och block som det gäller att undvika, och man kan i förväg upptäcka dessa genom att hålla ett öga på färgmarkeringarna. Speedx kontrolleras med accelerometer, så man styr således genom att luta mobilen i riktningen man vill åka.

Det gäller att hålla tungan rätt i mun och reagera snabbt för att inte krascha, och på extreme-svårighetsgraden får man efter ett par minuter nästan lov att ha Spindelmannens reflexer för att kunna hänga med. Menyerna är snygga och futuristiska, och trots att grafiken bjuder på en del ögongodis flyter spelet fram fint. Musiken bidrar även till framtidskänslan. Det finns diverse bonusar att plocka upp längs vägen, och utvecklaren skapar variation genom att allt ibland blir svart eller att ens synfält påverkas.

Hittills har det kostat några slantar att få hela Speedx, men sedan några dagar tillbaka finns även spelet i en annonsstödd gratisversion. Reklamen visas dock aldrig när man väl spelar, utan bara i menyerna, vilket gör att den inte är särskilt påträngande. De som ändå störs av annonserna kan alltid aktivera offline-läget på sin telefon eller tillfälligt stänga av datatrafiken.

HyperBees understryker att Speedx för närvarande är enda spelet i Market som stödjer 3D-glasögon – en funktion som enligt de som provat ska fungera bra. Utvecklaren rekommenderar ”green-magenta”-glasögon för detta ändamål. Speedx har även OpenFeint-integrering, vilket innebär att det finns highscore-listor online, att spelet håller reda på ens prestationer (”achievements”), och att man kan tävla mot sina kompisar.

Vad tycker ni läsare om spelet, och är det någon som har ett highscore man kan försöka slå? Eftersom det går att lägga till vänner i OpenFeint kan ju kommentarsfältet också vara ett bra ställe att hitta folk att tävla mot. Speedx 3D är 4MB stort och finns gratis i Market.

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu: