Press – en tjusig ny RSS-läsare [Apptips]

Postat:
12:37 - 2012-12-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Press - en tjusig ny RSS-läsare

Android saknar knappast alternativ för att läsa RSS-flöden. Plattformen har blivit så stor att det inte längre är problem att hitta bra appar; bekymret är snarare att avgöra vilken den allra bästa appen är inom en viss kategori. Det finns många bra alternativ för att läsa RSS-flöden och nyheter, däribland Flipboard, Currents (Aktuellt), Pulse, Reader och Pocket.

Nu finns det en ny utmanare i Play Store som kort och gott heter Press. Utvecklaren TwentyFive Squares har lagt fokus på ett snyggt och stilrent gränssnitt i kombination med användarvänlighet. Det här är en tjusig app som dessutom är lätt att komma igång med, förstå sig på och använda. 

press-skarmdump-1press-skarmdump-6

När man startar Press för första gången får man välja vilket Google-konto man vill synkronisera mot. Press hämtar alltså automatiskt de flöden man har i Google Reader. De som eventuellt ogillar tanken på att låta en tredjepartsapp komma åt ens Google-konto behöver inte oroa sig det minsta: appen har bara tillgång till Google Reader och inget annat.

Därefter får man upp de olika flöden man prenumererar på. Appen har god typografi och läsbarhet och har stöd för offline-läsning samt svepgester. De som vill kan justera fonter och textstorlek. Press är inte gratis utan kostar 13kr – tilltalas man av designen och vill ha en snygg och smidig app för att läsa RSS-flöden är den lätt värd sitt pris.

press-skarmdump-2press-skarmdump-3