Presskonferens med HTC – introducerar HTC One-serien [MWC 2012]

Postat:
21:44 - 2012-02-26
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
38

Under kvällen höll också HTC presskonferens med VD:n Peter Chou i spetsen. Chou inledde genom att tala om det näst vanligaste användningsområdet för smartphones – bildtagning. Under förra året laddade användare bakom mobila enheter upp över 45 miljarder bilder till Facebook.  Av denna anledning har HTC satsat stora resurser på specifikt kameradelen i sin senaste produktserie  HTC One.

Enheterna har en kamera med ett bländarvärde på f/2.0 vilket enligt HTC innebär 44% större ljusinläpp kontra tidigare generation telefoner från bolaget. Vidare har HTC utvecklat vad man uppger vara en av marknadens bättre HDR-lösningar för detaljerade och kontrastrika bilder under knepiga ljusförhållanden. Kameran är också mycket snabb vad gäller autofokus och bildtagning – 0,7 sekunder uppger man att det skall ta per bild.

HTC utökar sitt samarbete med Dropbox som numera är integrerat i Sense 4.0. Köper en användare en HTC One ingår 25GB Dropbox-utrymme för två års tid. Detta skall vara tillräckligt för att lagra 10 000 högupplösta bilder.

Precis som för Sensation XE liksom XL kommer ljud från beats att följa med även One både vad gäller hörlurar och DSP. Till skillnad från tidigare går det att aktivera DSP-profilen för de medföljnade hörlurarna för tredjepartsprogram som exempelvis Spotify eller spel. En annan sak som vi känner igen från tidigare är HTC:s navigationstjänst som fått en ansiktsputsning.

HTC One är monstertelefonen i One-serien och är utrustad med antingen Nvidias fyrkärniga Tegra-plattform eller, vad gäller LTE-versionen, Qualcomms Snapdraon S4-plattform. Lanseringen väntas äga rum i  april och kommer att ske globalt med ett samarbete mellan över 140 operatörer. Enheten har ett chassi av unibody-design där materialet är någon typ av plast. Skärmen är 4,7″ stor, HD-upplöst och det kurvade skärmglaset kommer från vid det här laget välkända CORNING (Gorilla Glass).


HTC One S har ett chassi med en ytbeläggning (micro arc oxidation) som är tre gånger så stark som borstad aluminium och är bolagets hittills tunnaste telefon.

HTC One V påminner i mångt och mycket om HTC Legend och är designad med samma typ av material – anodiserad aluminium.

Mest kommenterat

 1. Mångåriga Androidanvändare som har bytt till Apples Ios – vilka är era erfarenheter?
 2. Mångåriga Iphoneanvändare som har bytt till Android – vilka är era erfarenheter?
 3. Pixel-telefoner får en mängd nya finesser i Googles senaste ”feature drop”
 4. OpenSignal publicerar ny rapport – Telia anses erbjuda bäst täckning
 5. Google gör stora AI-framsteg genom Gemini
 6. Google meddelar att Podcasts läggs ner i april nästa år

Mest läst

 1. Mångåriga Androidanvändare som har bytt till Apples Ios – vilka är era erfarenheter?
 2. Pixel-telefoner får en mängd nya finesser i Googles senaste ”feature drop”
 3. Mångåriga Iphoneanvändare som har bytt till Android – vilka är era erfarenheter?
 4. Läcka kring Galaxy S24-serien: bilder och specifikationer
 5. Så här bra är ”magiska editorn” i Google Pixel 8
 6. BankID-appen får stöd för widget på låsskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Var handlar du helst din teknik?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Sweclockers RSS