Prisutvecklingen för OnePlus telefoner sedan starten

Fyrdubbling av priset

Postat:
13:36 - 2020-06-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
45

I början kallade OnePlus sina telefoner för ”flagship killers”, flaggskeppsdödare. Med det ville OnePlus säga att deras mobiler var så bra att det inte fanns någon anledning att skaffa ett traditionellt flaggskepp, för en betydligt högre summa.

Samtidigt förde slagordet med sig den underförstådda meningen att deras telefoner inte var flaggskepp. Efterhand övergav tillverkaren ”flagship killer” och i och med årets OnePlus 8 Pro har företaget släppt ett fullfjädrat flaggskepp, på pappret.

Premium-egenskaper som tidigare har saknats, likt IP-klassning och trådlös laddning, erbjuds till sist. Det har varit en gradvis utveckling, då en av de första OnePlus-telefonerna exempelvis inte ens hade NFC, för att hålla priset nere.

Priserna har samtidigt skjutit i höjden, vilket kan ha skrämt iväg vissa som valde OnePlus just på grund av prispressningen. Vi har sammanställt alla introduktionspriser för OnePlus telefoner sedan starten fram till idag, för att undersöka prisutvecklingen.

Priset avser instegsmodellerna med lägst lagring/RAM, vilket ganska exakt innebär ett fyrdubblat pris sedan starten. OnePlus kommer sannolikt återvända till ett lägre prissegment senare i år, genom OnePlus Z.