Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Problem med Googles tjänster – allt oftare? [Off Topic]

Postat:
19:14 - 2009-09-24
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Google Borken?

Jag är en Google-knarkare. Jag är säker på att många av er är det också, och min eminente kollega Bernard är minst ett par divisioner värre än vad jag är. I takt med att åren har gått har jag fastnat för först deras sökmotor, förstås, sedan var det Gmail – jag minnas att jag fick min inbjudan mycket tidigt – sedan var det Greader.. sedan var det, tja, det har rullat på med den ena tjänsten efter den andra – och det har rent generallt fungerat fullkomligt lysande. Stabilt, snabbt, problemfritt.

Men något har hänt. De senaste månaderna har Googles tidigare så klippfasta tjänster trillat omkull allt oftare, vilket har resulterat i att Gmail, Gtalk, Greader, Calendar et.c. med jämna mellanrum har renderats obrukbara. För bara något halvår sedan så hade Bernard t.o.m. funderingar på att migrera ett antal företags maillösningar till Google, då det var så enkelt och smidigt och allt i ”molnet” bara fungerar – synkroniserat i realtid. Idag är han glad att han inte gjorde det.


 

Nu skall man inte klaga för mycket på ett företag som erbjuder ett antal gratistjänster som, trots allt, faktiskt saknar motsvarighet – vad är alternativet, ärligen? Hotmail? Yahoo?

Om man vill ”leva i molnet”, hur gör man då, utan Google och deras sömlösa lösningar? Enda alternativet är att helt enkelt sätta upp egna servrar hemma, eller köpa in sig på en befintlig lösning någonstans, men då återstår fortfarande problemet med alla kringprodukter som är knutna till Googles produkter. Hur välfungerande är exempelvis en androidtelefon om Googles tjänster går ner? Hur många appar är ine beroende av Googles tjänster? Man blir rejält handikappad, även om det förstås finns styltiga omvägar.

Om man kikarGoogles statustracker så ser man snabbt att antalet ”haverier” har ökat markant de senaste månaderna. Vi ser tre större haverier bara under september månad, och månaden är inte slut ännu.

Bara under de senaste 30 dagarna ser vi att Google Calendar ligger helt eller delvis nere den 28/29 augusti. Google Mail brakar delvis samman den 29:e och detta problem är inte helt avhjälpt förrän tre dagar senare. Den 14:e september brakar delar av Google Calendar samman, och idag ser vi ett större haveri som drabbar Gmail i allmänhet och kontakthantering/chat i synnerhet. De ordnade snabbt så att mailfunktionen kom igång igen, vilket de skall ha all heder för, men ovan nämnda tjänster – kontakter och chat, kom inte igång igen förrän för bara några minuter sedan.

Vi kan nog konstatera att Google levererar tjänster som ingen annan kommer i närheten av, och de flesta här är nog på det stora hela väldigt nöjda med deras tjänster, men hur upplever ni tillförlitligheten numera? Säg det senaste halvåret, jämfört med tidigare år? Visst har Gmail gått ner förut, men hände det verkligen lika ofta förra året? Under lika långa perioder? Expanderar Google sina tjänster i högre takt än vad de har kapacitet till?

Ge oss gärna era synpunkter och erfarenheter i kommentarerna!

Mest kommenterat

 1. Huawei får inte bygga svenska 5G-nät, anses utgöra säkerhetshot
 2. Androidtillverkare – ge oss en motsvarighet till Iphone 12 Mini [Opinion]
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Stor läcka kring Huaweis nya flaggskepp Mate 40 Pro
 5. Vad anser du om de nya bildförhållandena för telefoner?
 6. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn

Mest läst

 1. Så här liten är Apple Iphone 12 Mini
 2. OnePlus presenterar prispressade 8T med 120Hz uppdateringsfrekvens
 3. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 4. Telia introducerar 5G i 20 städer
 5. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21
 6. Test: OnePlus 8T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om