Problem med vissa Samsung Galaxy Tab 10.1 – newtonringar och enheter som vägrar starta

Postat:
13:08 - 2011-08-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
79

Samsung Galaxy Tab 10.1

Galaxy Tab 10.1 är Samsungs första Honeycomb-baserade surfplatta och den tablet som många tyckt varit mest attraktiv hittills. Enheten mäter endast 256,6 x 172,9 x 8,6 millimeter och väger 595 gram, men lyckas samtidigt bjuda på en 10.1-tumsskärm, 1GB RAM och dubbelkärnig Tegra 2-processor.

Swedroid har dock fått tips från läsare som tyvärr haft problem med sina Galaxy Tab 10.1. En av dem införskaffade två exemplar i USA, varav den ena har drabbats av något som informellt kallas för ”The Sleep of Death”. Enheten vägrar helt enkelt att starta och av den här tråden på forumet xda-developers att döma är det fler Galaxy Tab 10.1-ägare som efter ett tag varken kunnat ladda eller köra igång sina surfplattor.

En annan läsare har problem med något som kan liknas vid newtonringar på skärmen. Kikar man runt på forum tycks även detta vara ett känt bekymmer. Vissa användare har stora och permanenta ringar på displayen, medan andra bara har problem med ringar när enheten är varm och de samtidigt trycker på skärmen.

Swedroids testexemplar tillhör den sistnämnda gruppen: när enheten är varm och vi trycker halvhårt på displayen uppstår ett slags ”blomma” kring trycket. Ringen försvinner dock snabbt efter att vi lyft fingret. Vissa användare rapporterar även att skärmglaset börjat lossna eller glappa i hörnen, vilket dock inte är något Swedroid erfarit.

Det är naturligtvis svårt att sia om hur omfattande dessa problem är. Efter varje lansering av en massproducerad enhet dyker det upp rapporter om defekta exemplar och de allra flesta Samsung Galaxy Tab 10.1 har sannolikt inga fel alls.

En fråga till alla Galaxy Tab 10.1-ägare: har ni själva upplevt dessa eller andra problem med er enhet, eller fungerar allt precis som det ska? Lämna gärna en kommentar och dela med er av era erfarenheter och eventuella lösningar.

Tack till de som tipsat!

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu: