Google lanserar ett socialt nätverk: Projektet Google+

Postat:
06:22 - 2011-06-29
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
234

Kretsar, träffpunkter och gnistor är några av sakerna Google under gårdagen introducerade som ingår i deras nya projekt kallat Google+. Tjänsten är ytterligare en satsning för att få in en fast fot bland alla sociala nätverk, och som ni kanske känner till gick varken Buzz eller Wave så bra i längden. I vanlig Google-anda släpps tjänsten från början i ett nedlåst betastadie, och användare måste således bli inbjudna för att använda allt. Dessutom får Android-användare ta del av ytterligare en bit av tjänsten.

Som tidigare satsar man hårt på sina tjänster, och några användare kan idag hitta en nydesignad meny på sina Google-sidor där ’+du’ är ett nytt alternativ (som bilden illustrerar) vilket är direkt kopplat till Google+. Tillsammans med webbläsarintegreringen har man släppt en applikation till Android som själv har några unika tjänster att erbjuda till det stora paketet.

Instant upload är en smidig koppling mellan telefonen och webbtjänsten som löser allt som har med bildöverföring att göra. Bilder du tar på telefonen med appen synkroniseras till molnet och går att använda med statusuppdateringar i webbtjänsten. Syften för detta kan vara att spara statusuppdateringen till senare, alternativt att man sparar en backup av bilden i molnet. Dessutom gissar jag på att det på något sätt går att dela den typen av innehåll internt via kretsarna som är en del av Google+.

Huddle är den andra utannonserade funktionen för själva Android-applikationen och beskrivs lättast som en gruppchat som är kopplad till kretsarna i tjänsten. Kretsarna är små grupper som kan bestå av allt från bästa vänner till arbetslag, och är alltså tänkt att användas för mer än att konversera två personer emellan, då Google Chat lika gärna kan användas. Allt verkar vara lagom simpelt utformat samtidigt som tydliga spår av Google Wave syns i konceptet, vilket åtminstone i mina ögon bådar gott!

Mycket mer finns att veta om Google+, och Google har för att underlätta släppt en hel hög med videoklipp som förklarar tjänsterna en i taget. Nedan finner ni klipp som lätt introducerar tjänsten i sin helhet, ’Instant upload’ samt ’Huddle’. För fler klipp och mer djupgående info om de övriga delarna i Google+ kan ni kika här.

Vad tror ni läsare – har Google redan missat alla chanser för att skapa ett socialt nätverk som håller i längden, eller kan de faktiskt lyckas den här gången? Kommer ni själva att ge tjänsten en ärlig chans? Kommentarsfältet är ert!

Notera att Android-applikationen saknar syfte om ni inte har blivit inbjudna till Google+.

[Läs mer om Google+]

Genom Engadget och Google

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: