Qualcomm introducerar Snapdragon Game Super Resolution

Postat:
09:25 - 2023-04-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Qualcomm har introducerat en ny teknik kallad Snapdragon Game Super Resolution (GSR) som är tänkt att ”maximera spelprestandan och batteritiden”. I sitt tillkännagivande stoltserar Qualcomm först med befintliga stödet för 144fps, 10-bitars HDR, hårdvaruaccelererad raytracing, samt Unreal Engine 5, VRS och Vulkan 1.3.

Vad är då tillskottet Snapdragon GSR för något? Enkelt uttryckt är det en ny typ av uppskalning av upplösningen. Enligt Qualcomm kompromissar befintliga uppskalningstekniker antingen med batteritiden eller med grafikkvaliteten. Qualcomm menar att deras teknik istället erbjuder det bästa av två världar.

Snapdragon GSR is a single pass spatial aware super resolution technique developed by the Qualcomm Snapdragon Studios to achieve optimal super scaling quality at the best performance and power savings.

Lösningen är kompatibel med Snapdragon-utrustade telefoner och är tillgänglig för utvalda samarbetspartners. Enligt Qualcomm kan GSR utnyttjas för att utöka upplösningen med bibehållen grafikkvalitet, till att öka bildhastigheten, till att förbättra batteritiden, samt till att förbättra grafiken utan att tumma på bildhastigheten.

Telefoner och spel som utnyttjar GSR kommer lanseras senare i år.