Qualcomm säger att Snapdragon kommer kunna ersätta spelkonsoler

Postat:
15:47 - 2011-08-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Qualcomm säger att Snapdragon kommer kunna ersätta spelkonsoler

Smartphones har under de senaste 10 åren ersatt otaliga manicker och apparater vilka vi tidigare använde separat och mobiler är på många vis de nya datorerna. De har ännu dock inte riktigt kunnat ersätta dessa, även om exempelvis Motorola började bana vägen i och med Atrix som kan förvandlas till både stationär dator och netbook.

En annan tillverkare som tror på smartphones mångsidiga förmåga är Qualcomm. Deras chip Snapdragon S3 har grafikkretsen Adreno 220 och dubbelkärniga Scorpion-processorer som kan ticka i upp 1.5GHz. Snapdragon S3 sitter i bland annat HTC Sensation och Evo 3D, men uppföljaren Snapdragon S4 är inte långt borta.

Den erbjuder en dubbelkärnig CPU (Krait) med 1.7GHz som högsta klockfrekvens och den snabbare grafikkretsen Adreno 225. Enligt Qualcomm kommer Snapdragon S4 erbjuda mer beräkningskraft än dagens stationära spelkonsoler. Med spel som optimerats för plattformen, HDMI-ut och en spelkontroll kopplad till mobilen ska den kunna ersätta just en konsol.

Qualcomm understryker även att deras nya chip är designade att vara strömsnåla. Trots all den extra beräkningskraften kan de enkronestora chipen i själva verket göra så att mobilen kan jobba lite längre under normal användning. Vissa anser att tillverkare borde fokusera på just batteritiden istället för att göra processorerna snabbare, men det ena behöver alltså inte utesluta det andra.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=XFCiRzQ6U6M

I promovideon ovan kan man höra hur Qualcomm ser på Snapdragon S3, men de tillhandahåller inga tekniska detaljer. Tror ni mobiler kommer kunna ersätta spelkonsoler eller behöver Nintendo, Sony och Microsoft inte oroa sig i första taget?

Genom Android and Me

Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: