Qualcomm: Snapdragon 800 kommer lätt slå Tegra 4 [MWC 2013]

Postat:
17:14 - 2013-02-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

De största namnen i mobilchipsbranschen tävlar om att få in så hög prestanda och så många finesser som möjligt på minsta tänkbara yta. Qualcomms senaste toppchip heter Snapdragon 800 medan Nvidia stoltserar med Tegra 4 och Samsung med Exynos 5 Octa.

Amerikanska Nvidia kallar Tegra 4 för ”världens snabbaste mobilprocessor”. Preliminära benchmarkresultat vittnar om att Tegra 4 mycket riktigt innebär en markant prestandaökning över föregående generationens Tegra-SoC, men konkurrenten Qualcomm låter sig inte oroas. 

nvidia-tegra-4iQualcomms chef för produkthantering Raj Talluri har under MWC idag sagt att hans team är mer fokuserat på att ”leverera produkter” än på att motbevisa Nvidias påståenden om prestanda. Samtidigt drar han sig inte för att säga att Snapdragon 800 ”lätt kommer slå” Tegra 4. Talluri menar att Snapdragon 800 är mer integrerat och allmänt kraftfullare, inte minst tack vare inbyggt LTE-modem, och han nämner finesser som stöd för 4K-innehåll.

Över 50 produkter kommer i nuläget använda sig av fyrkärniga Snapdragon 800 som kan nå klockfrekvenser upp till 2,3GHz. Qualcomm förväntar sig att många fler modeller kommer läggas till listan – ZTE Grand Memo är den första enhet vi vet kommer använda sig av chippet. Lillebror Snapdragon 600 sitter redan i toppmodeller som HTC One och LG Optimus G Pro.