Qualcomm tillkännager fingeravtrycksläsare som kan sitta under skärmen

Når marknaden H1 2018

Postat:
13:02 - 2017-06-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
40

Qualcomm presenterade en fingeravtrycksläsare som baseras på ultraljudvågor redan våren 2015 – Snapdragon Sense ID. Det innebär att läsaren kan placeras på helt nya ställen som exempelvis direkt under skärmen.

Läsaren kan skanna avtryck rakt igenom skärmar, tjockt glas, plast och metall. Den fungerar även under vatten och därmed naturligtvis även med blöta fingrar, något som är ett problem med dagens läsare.

Qualcomms fingeravtrycksläsare kan därtill både registrera användarens puls och blodflöde. Med tanke på hur tunna ramar många av dagens flaggskepp har kring skärmarna kan den här typen av fingeravtrycksläsare komma mycket väl till pass.

Istället för Samsungs nödlösning – läsaren intill kameran på bakstycket, skulle skannern exempelvis kunna placeras under skärmen på framsidan.

En smartphone med Snapdragon Sense ID har hittills inte nått fram till marknaden, men nu är det till sist på gång. Qualcomms nya och förbättrade ultraljudsbaserade skanner kommer att sitta i smartphones under första halvan av 2018.