Qualcomm tillkännager GameCommand, tillverkarens svar på Tegra Zone

Postat:
17:38 - 2011-11-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

Qualcomm tillkännager GameCommand, tillverkarens svar på Tegra Zone

Tegra Zone är namnetden app från Nvidia som visar spel som blivit optimerade för tillverkarens Tegra-plattform. På så vis kan de med Tegra-enheter enkelt hitta titlar som (förhoppningsvis) fullt ut använder sig utav chipets egenskaper.

Konkurrenten Qualcomm vill inte vara sämre och har nu tillkännagivit GameCommand vilket är tillverkarens svar på Tegra Zone. Appen kommer lanseras i januari och då fungera som en virtuell monter för spel som blivit optimerade för Qualcomms Snapdragon-plattform.

Väldigt många populära androidmobiler har utrustats med Snapdragon i dess olika varianter, däribland HTC Sensation och hela Sony Ericssons Xperia-serie från 2011. Raj Talluri som arbetar för Qualcomm har följande att säga om GameCommand:

“With more than 60 percent of smartphone users regularly playing games on their mobile devices, the time is right to bring more console-quality and casual games to the Snapdragon platform. We are very excited to put our new Snapdragon GameCommand app and more great gaming titles in the hands of consumers in early 2012.”

Qualcomm samarbetar med populära spelutvecklare för Android som Com2Us, Digital Chocolate, Electronic Arts, Namco, svenska Polarbit och Gameloft. En nackdel med att spel optimeras för en viss processorplattform är att vissa titlar bara blir tillgängliga för enheter med en viss sorts CPU. En hel del spel kräver exempelvis en Tegra-processor (går dock att kringgå med lite trixade).

Fördelen är att när källkoden anpassats till att utnyttja hårdvaran på bästa sätt går det överlag att göra snyggare och mer avancerade spel. Ett av spelen som bara kommer finnas tillgängligt för Qualcomm-chip är The Ball som går att kika på i videon nedan.

Genom Android and Me

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: