Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Qualcomm tillkännager ny ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare – är 17 gånger större

Postat:
10:46 - 2019-12-04
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Qualcomm presenterade en ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare redan våren 2015, men det dröjde ända till i år innan tekniken slog igenom på konsumentmarknaden. Nu har företaget lanserat en ny läsare kallad 3D Sonic Max.
Enligt Qualcomm är det världens största (2 x 3 cm) fingeravtrycksläsare som baseras på ultraljud – 17 gånger större än föregångaren. Läsaren blir därmed betydligt lättare att pricka med fingret. Den är så stor att den kan skanna två fingeravtryck samtidigt, för ökad säkerhet.

Att ytan vuxit gör även att ett komplett fingeravtryck kan registreras och skannas, vilket är ännu en säkerhetsförbättring. Dagens skanners läser inte in hela fingeravtrycket. Det är anledningen till att användare måste lägga fingret på läsaren upprepade gånger under konfigurationen.

Med 3D Sonic Max ska det räcka att lägga fingret på skärmen en enda gång för att registrera avtrycket. Målet är att det ska vara en på miljonen att någon obehörig kan komma in med sitt fingeravtryck. Branschstandarden är en på 50 000, vilket exempelvis Apple säger gäller för Touch ID.

3D Sonic Max kommer att sitta i smartphones nästa år. Samsung har använt föregångaren 3D Sonic i sina flaggskepp i år, så det är mycket möjligt att den nya upplagan implementeras i Galaxy S11 och Note 11.

Mest kommenterat

 1. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 2. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 3. Pressbilder på Galaxy S20-serien: så här ser Samsungs nya flaggskepp ut
 4. Disney+ kommer till Norden i sommar
 5. Whatsapp Beta erbjuder nu mörkt tema
 6. Kan det här vara OnePlus 8 Pro?

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena
 2. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 5. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 6. Pressbilder på Galaxy S20-serien: så här ser Samsungs nya flaggskepp ut

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey