Qualcomm visar upp kameramöjligheterna i Snapdragon 805

Postat:
10:54 - 2014-01-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Qualcomm kommer visa upp sitt nya värstingchipp Snapdragon 805 under teknikmässan CES i Las Vegas som redan dragit igång. För alla som inte kommer närvara har Qualcomm skapat fyra demovideor för att illustrera vad Snapdragon 805 har för kamera- och ritmöjligheter.

Första videon visar den kanske mest intressanta finessen, som nästan framstår som en smula sci-fi. Genom att spåra ultraljudsvågor och vibrationer med mikrofoner kan Snapdragon 805 låta användaren rita på ett papper med vanligt bläck intill en surfplatta, samtidigt som enhetens skärm speglar vad användaren ritar på pappret.

Det är oklart hur precis och exakt tekniken kommer vara, men det är ändå en intressant uppvisning. Nästa två videor i artikeln visar upp automatisk zoom och fokus. Användaren kan markera ett objekt i sökaren och chippet zoomar därefter automatiskt in eller ut beroende på ifall objektet förs närmare eller längre bort från kameran.

Funktion efter det fungerar på ett liknande vis, men låter istället användaren markera ett objekt i sökaren som sedan automatiskt hamnar i fokus – även om objektet ändrar position. Avslutningsvis har vi ett demo av en kamera-funktion som kombinerar en blixtbild och en vanlig bild för att förhoppnings skapa ett bättre slutresultat.

Senaste artiklarna om CES 2014

→ Se fler artiklar om ämnet