Qualcomms dubbelkärniga MSM8660-plattform, som sitter i HTC Evo 3D och Pyramid, knäcker konkurrensen i ny benchmark

Postat:
16:11 - 2011-04-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Qualcomms dubbelkärniga MSM8600-plattform, som sitter i HTC Evo 3D och Pyramid, knäcker konkurrensen i ny benchmark

Alla de som är intresserade av HTCs kommande toppmodeller Evo 3D eller Pyramid, har nu ännu en anledning att se fram emot dessa enheter. För enligt sajten AnandTech presterar det dubbelkärniga Qualcomm MSM8660-chipet som HTC utrustat Evo 3D och Pyramid med väldigt bra i förhållande till konkurrensen från exempelvis Nvidias Tegra 2. Testet utfördes med programmet GLBenchmark 2.0, och det mäter OpenGL ES 2.0-prestandan en telefon har – med andra ord, hur bra den hanterar grafik och effekter.

Vissa tar benchmarks med en nypa salt och prioriterar istället hur snabb en telefon helt enkelt känns när man använder den, men program för prestandamätning torde i vilket fall som helst ge en viss fingervisning om hur kvick mjuk- och hårdvara en telefon har. I tabellen i början av artikeln framgår att det dubbelkärniga 1.5GHz-chipet från Qualcomm, en del av MSM8660-plattformen med Adreno 220 GPU, ligger långt före övriga enheter.

Nu kommer ju både HTC Pyramid och HTC Evo 3D ha 1.2GHz-processorer istället för 1.5GHz som den i testet, och övriga enheter som undersökts har ju alla 1GHz-processor. Ändå bådar detta gott för mobiler baserade på MSM8660-plattformen. LG Optimus 3D (TI OMAP4430) och Optimus 2X (Tegra 2) hamnar exempelvis relativt långt efter i testet, för att inte tala om lite äldre enheter som HTC Evo 4G. Benchmarkprogrammet tar dock inte hänsyn till ökad pixeldensitet, så Motorola Atrix med sin qHD-upplösning har till exempel fler pixlar att flytta runt än WVGA-enheter, vilket påverkar dess resultat negativt.

Vad tror ni läsare om benchmarken, och vilken processorplattform skulle ni helst vilja ha i er telefon om ni fick välja fritt?

Genom Engadget

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: