Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rapport: Chefen för Googles kamera-team har slutat, svag försäljning av Pixel 4

Postat:
11:37 - 2020-05-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Även om Pixel 4 och Pixel 4 XL har många förtjänster kan det tyckas lätt att som utomstående se vad Google kunde ha gjort bättre, på pappret. Radarn i form av Project Soli hade inte potential att slå igenom stort eller bli annat än en gimmick.
Utan Soli hade den övre ramen kunnat krympas, så att enheterna fått en modernare design – konstruktionen är det första folk lägger märke till. Google hade vidare kunnat plocka poäng genom att erbjuda 128GB som grundlagring istället för 64GB, och utöka arbetsminnet till 8GB istället för 6GB.

Men största fadäsen torde vara batterikapaciteten, särskilt för det mindre syskonet Pixel 4, vilket ledde till en mängd negativa recensioner och avrådan till köp. Telefonen kombinerar en 5,7-tums 90Hz-skärm med blott 2800mAh.

Enligt en rapport från The Information uttryckte Googles hårdvaruchef Rick Osterloh öppet sin besvikelse över batteritiden, bara veckor innan lanseringen. Om uppgiften stämmer framstår det som en miss från Osterlohs sida och något som borde ha åtgärdats tidigt i utvecklingen, då problemet har en relativt enkel lösning – ett större batteri.

The Information hävdar även att chefen för Googles kamera-team, Marc Levoy, har slutat. Varför anges inte, men Levoy anses ha bidragit starkt till att Pixel-telefonerna erbjudit några av de bästa stillbildskamerorna i branschen – mycket tack vare algoritmer och finurlig mjukvara.

Enligt IDC sålde Google två miljoner Pixel 4 under de två kvartalen efter lanseringen, att jämföra med 3,5 miljoner för föregångaren under lika lång tid. Det är för all del bättre än Sony, men siffrorna bleknar i jämförelse med jättarna Google vill konkurrera med. Google har fortfarande inte lyckats slå igenom som smartphonetillverkare och frågan är om höstens Pixel 5 kan ändra på den saken.

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 3. Vivo lanserar flaggskeppet X60 Pro+ med Snapdragon 888, stor kamerasensor
 4. OnePlus 7 och 7T får öppen beta av Android 11
 5. Android 12 kan erbjuda smidig delning av Wi-Fi-lösenord
 6. Kommande funktion sätter appar i viloläge, kan bli del av Android 12

Mest läst

 1. Netflix kan snart avgöra vad du ska titta på
 2. Bonusprogrammet Google Play Points kommer till Norden
 3. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 4. WhatsApp försöker intyga att de värnar om användares integritet
 5. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 6. Googles meddelande-app är standard i Galaxy S21-serien

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om