Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rapport: Google menar att USA:s säkerhet förvärras om Huawei inte får tillgång till Android

Postat:
11:17 - 2019-06-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enligt en rapport från Financial Times försöker Google övertyga USA:s regering att Huawei ska fortsätta få tillgång till Android och säkerhetsuppdateringar av systemet, precis som tidigare. Källan hävdar att Googles argument är att ett Huawei utan Android kan utgöra ett säkerhetshot mot USA.
Google tvingades avbryta allt samarbete med Huawei efter att USA:s regering svartlistat den kinesiska telekomjätten, men fick uppskov fram till 19 augusti. Ur en affärssynpunkt är svartlistningen förstås varken bra för Google eller för något av de andra amerikanska teknikföretagen som Huawei genererar betydande intäkter för.

Financial Times anger inte hur Google argumenterar. Googles resonemang skulle dock kunna vara att Huawei blir tvunget att använda en gren av Android eller ett helt eget operativsystem i framtiden. Detta system skulle inte ha tillgång till Google Play Protect (malware-skanner), Googles månatliga säkerhetsåtgärder, eller till flera andra inbyggda dörrvakter Google har implementerat för systemet.

Huaweis egna butik skulle eventuellt inte erbjuda samma säkerhetskontroll och granskning som Play Store faktiskt har idag. Ifall detta potentiellt mer osäkra system används på hundratals miljoner enheter globalt, skulle information som skickas från andra telefoner till Huaweis enheter enklare kunna snappas upp av obehöriga parter och utgöra en säkerhetsrisk.

Huawei har fört svartlistningen till amerikansk domstol men fallet kommer inte att tas upp i rätten förrän i slutet av september. I en undersökning på Swedroid nyligen med drygt 7100 röster svarade 39 procent att de inte längre kan tänka sig att skaffa en Huawei-telefon.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vilken batterinivå brukar du nå som lägst?
 2. Huawei skingrar oklarheter, utlovar uppdatering till Android 10
 3. OPPO visar upp världens första USC-kamera
 4. Vivos nya snabbladdning kan fylla ett 4000mAh-batteri på 13 minuter
 5. Samsung lanserar SmartThings i Sverige
 6. Google lägger ned satsningen på egna surfplattor

Mest läst

 1. Huawei skingrar oklarheter, utlovar uppdatering till Android 10
 2. Google tröttnar på operatörer, implementerar egen RCS
 3. Snart går det inte längre att visa bilder från Drive i Google Photos
 4. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 5. Galaxy S9 och Galaxy Note 9 får förbättrade kameror via uppdatering
 6. Google publicerar bild på Pixel 4

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken är den lägsta batterinivå du vanligtvis kommer ned till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey