Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rapport: Google menar att USA:s säkerhet förvärras om Huawei inte får tillgång till Android

Postat:
11:17 - 2019-06-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enligt en rapport från Financial Times försöker Google övertyga USA:s regering att Huawei ska fortsätta få tillgång till Android och säkerhetsuppdateringar av systemet, precis som tidigare. Källan hävdar att Googles argument är att ett Huawei utan Android kan utgöra ett säkerhetshot mot USA.
Google tvingades avbryta allt samarbete med Huawei efter att USA:s regering svartlistat den kinesiska telekomjätten, men fick uppskov fram till 19 augusti. Ur en affärssynpunkt är svartlistningen förstås varken bra för Google eller för något av de andra amerikanska teknikföretagen som Huawei genererar betydande intäkter för.

Financial Times anger inte hur Google argumenterar. Googles resonemang skulle dock kunna vara att Huawei blir tvunget att använda en gren av Android eller ett helt eget operativsystem i framtiden. Detta system skulle inte ha tillgång till Google Play Protect (malware-skanner), Googles månatliga säkerhetsåtgärder, eller till flera andra inbyggda dörrvakter Google har implementerat för systemet.

Huaweis egna butik skulle eventuellt inte erbjuda samma säkerhetskontroll och granskning som Play Store faktiskt har idag. Ifall detta potentiellt mer osäkra system används på hundratals miljoner enheter globalt, skulle information som skickas från andra telefoner till Huaweis enheter enklare kunna snappas upp av obehöriga parter och utgöra en säkerhetsrisk.

Huawei har fört svartlistningen till amerikansk domstol men fallet kommer inte att tas upp i rätten förrän i slutet av september. I en undersökning på Swedroid nyligen med drygt 7100 röster svarade 39 procent att de inte längre kan tänka sig att skaffa en Huawei-telefon.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 2. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 3. Androidversioner kommer inte längre att döpas efter sötsaker
 4. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 5. Nya designen för Play Store officiell
 6. Huawei Kirin 990 påstås kunna spela in 4K @ 60fps

Mest läst

 1. Nu kan alla ladda hem mer resurssnåla Google Go
 2. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 3. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 4. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 5. Runkeeper överger Wear OS
 6. Androidversioner kommer inte längre att döpas efter sötsaker

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey