Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rapport: Google menar att USA:s säkerhet förvärras om Huawei inte får tillgång till Android

Postat:
11:17 - 2019-06-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enligt en rapport från Financial Times försöker Google övertyga USA:s regering att Huawei ska fortsätta få tillgång till Android och säkerhetsuppdateringar av systemet, precis som tidigare. Källan hävdar att Googles argument är att ett Huawei utan Android kan utgöra ett säkerhetshot mot USA.
Google tvingades avbryta allt samarbete med Huawei efter att USA:s regering svartlistat den kinesiska telekomjätten, men fick uppskov fram till 19 augusti. Ur en affärssynpunkt är svartlistningen förstås varken bra för Google eller för något av de andra amerikanska teknikföretagen som Huawei genererar betydande intäkter för.

Financial Times anger inte hur Google argumenterar. Googles resonemang skulle dock kunna vara att Huawei blir tvunget att använda en gren av Android eller ett helt eget operativsystem i framtiden. Detta system skulle inte ha tillgång till Google Play Protect (malware-skanner), Googles månatliga säkerhetsåtgärder, eller till flera andra inbyggda dörrvakter Google har implementerat för systemet.

Huaweis egna butik skulle eventuellt inte erbjuda samma säkerhetskontroll och granskning som Play Store faktiskt har idag. Ifall detta potentiellt mer osäkra system används på hundratals miljoner enheter globalt, skulle information som skickas från andra telefoner till Huaweis enheter enklare kunna snappas upp av obehöriga parter och utgöra en säkerhetsrisk.

Huawei har fört svartlistningen till amerikansk domstol men fallet kommer inte att tas upp i rätten förrän i slutet av september. I en undersökning på Swedroid nyligen med drygt 7100 röster svarade 39 procent att de inte längre kan tänka sig att skaffa en Huawei-telefon.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vilka teknikkanaler på YouTube rekommenderar du?
 2. Sony planerar lansera en ny Xperia Compact?
 3. C More lanserar stöd för Android TV [Uppdaterad]
 4. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige [Notis]
 5. OnePlus börjar återigen skicka ut Android 10 till 6 och 6T
 6. Rapport: Operatörers implementering av RCS har säkerhetsbrister

Mest läst

 1. Samsung börjar skicka ut skarpa Android 10 för Galaxy S10-serien
 2. Skarpa Lawnchair v2 släpps i Play Store
 3. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige
 4. Google listar årets bästa appar
 5. Rykte: Bilder på Samsung Galaxy S10 Lite och Note 10 Lite
 6. Sony planerar lansera en ny Xperia Compact?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

I vilken ficka lägger du främst telefonen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey