Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rapport: Microsoft överväger att ge Windows Phone stöd för Androidappar

Postat:
19:16 - 2014-02-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
En av de vanligaste invändningarna mot Windows Phone är bristen på bra applikationer. Flera av de mest populära apparna och tjänsterna för större plattformar saknas för Windows Phone och Google-stödet är obefintligt. Vissa menar att Microsoft istället bör skapa en egen gren av Android, som exempelvis Amazon gjort, för att öka stödet från utvecklare.
Enligt en ny rapport baserad från uppgifter från människor som sägs vara insatta i saken sägs Microsoft nu istället på allvar överväga att ge Windows Phone och även Windows för PC stöd för Androidappar. Flera andra mindre operativsystem, som Sailfish OS och BlackBerry 10, kan redan i viss utsträckning köra applikationer som är skapade för Android.

windows-phones

Samma rapport menar att åsikterna inom Microsoft går isär angående draget. Vissa anställda ställer sig bakom att släppa in Androidappar i butiken för Windows Phone, medan andra menar att det kan innebära döden för Microsofts plattform. Android är på ett vis mobilvärldens motsvarighet till Windows för datorer – det finns överallt och körs på många typer av hårdvara.

Genom att ge Windows Phone stöd för Androidapplikationer skulle bristen på appar sannolikt åtgärdas och det skulle locka utvecklare att skapa enkla portar av sina appar. Förvisso har stöd för Androidappar inte kunnat rädda BlackBerry eller systemet BlackBerry 10. Microsoft är å andra sidan en större aktör på marknaden och ligger redan på en tredjeplats med WP, efter Android och IOS.

Om Microsoft faktiskt ger Windows Phone stöd för Androidappar tycks engelska devisen ”If you can’t beat them, join them” passa in. Skulle ni bli mer intresserade av WP om Microsoft genomför förändringen?

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om