Rapporter om att kameraglaset spontant går sönder i Pixel 7

Postat:
10:22 - 2023-01-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Vissa användare har råkat ut för att glaset som täcker de bakre kamerorna spontant har spruckit i Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Rapporterna har bland annat dykt upp på Reddit, Twitter och i Googles supportforum.

Glaset ska ha gått sönder utan att telefonerna har tappats. Kraftiga och plötsliga temperaturförändringar ser ut att kunna vara den utlösande faktorn, vilket är värt att ha i åtanke i Sverige den här årstiden.

I det här Reddit-inlägget beskrivs exempelvis hur personen gick ut i -18C, tog fram telefonen för att fotografera och märkte att kameraglaset spruckit. Precis samma problem har förekommit flera gånger tidigare, exempelvis i Samsung Galaxy S7 och i Galaxy S21 S20.

Ron Amadeo spekulerar att kameraglaset spricker på grund av en defekt i skyddsglaset, som har inbyggda spänningar för att öka reptåligheten. Är det några Pixel 7-ägare som har drabbats av trasigt kameraglas och berodde det i så fall på temperaturväxlingar?

There’s a layer of compressive stress, then a layer of central tension, where the glass wants to press out, then another layer of compressive stress.