Rapporter om motvind för Google Stadia

Postat:
10:47 - 2021-03-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

För en månad sedan berättade Google att de inte längre kommer att utveckla exklusiva spel för Stadia. Enligt rapporter från Wired och Bloomberg som baseras på anonyma vittnesmål har Stadia kämpat i motvind.

Googles mål sägs ha varit att anställa 2000 personer under fem år för att skapa Stadia-spel, men det ska ha tagit månader innan några betydande anställningar genomfördes. Enligt Wired invände personal att Stadia kändes som en beta vid lanseringen, då tjänsten saknade flera av de mer unika finesserna som visades upp under presentationen.

Källorna hävdar att Stadia inte mötte Googles förväntningar under 2020 och missade utsatta mål med flera hundratusen användare. Googles sägs ha lagt enorma summor på att få attraktiva spel portade till Stadia – enligt inofficiella uppgifter tiotals miljoner dollar per titel.

En stående gliring till Google när de presenterar nya tjänster är att tjänsten kommer att läggas ned. Kanske har en farhåga att Stadia på sikt kommer sälla sig till Google-kyrkogården inverkat negativt på försäljningen.

Google har påpekat att Stadia kommer fortsätta som vanligt och att det är en långsiktig satsning. Enligt Phil Harrison hoppas Google kunna licensiera plattformen till andra aktörer i spelbranschen, vid sidan av Stadia för konsumenter.

Senaste artiklarna om STADIA

→ Se fler artiklar om ämnet