Razer kommer släppa portabel Androidbaserad spelkonsol

Postat:
12:25 - 2022-09-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
2

Razer har i samarbete med Qualcomm berättat att en Androidbaserad handhållen spelkonsol kommer introduceras 15 oktober. Spelkonsolen erbjuder 5G och drivs av Qualcomm Snapdragon G3X Gen 1.

Systemkretsen har specifikt tagits fram för spelmaskiner och stödjer 4K @ 60fps, samt 10-bitars HDR. Enheten kommer både kunna köra lokala spel och strömma spel från molnet. Vi tar för givet att Razers spelkonsol har tillgång till Play Store.

Att konsolen erbjuder 5G kan innebära att enheten går att ringa med och använda som en (klumpig) telefon, men det är kanske mer sannolikt att bara dataanslutning erbjuds. Razer har inte bekräftat någon övrig hårdvara, men en utvecklarenhet Qualcomm och Razer presenterade för snart ett år sedan kan ge en indikation.

Den konsolen (se översta bilden) hade en 6,65-tums OLED (1080p / 120Hz), Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, Snapdragon Sound, USB-C, en 5MP webbkamera, samt ett 6000mAh-batteri. Razers portabla spelkonsol skulle därmed kunna bli en av de mest påkostade på marknaden, sett till hårdvaran.