Razer presenterar smarta armbandet Nabu

Postat:
11:23 - 2014-01-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
28
Enheter som bärs på kroppen är sannolikt den starkaste trenden i mobilvärlden just nu. Det presenteras smartklockor och intelligenta armband till höger och vänster. Razer – samma tillverkare som är känd för sina dataspelsrelaterade produkter, har nu lanserat smarta armbandet Nabu.
Armbandet har dubbla skärmar: en OLED-skärm med 128 x 32 pixlar för privata meddelanden i kombination med en ”offentlig” OLED-skärm med 32×32 pixlar. Nabu vibrerar när det kommer en avisering och visar vad det är för typ av meddelande på den lilla, ”offentliga” skärmen. Användaren kan då välja att vända på handleden för att se den större meddelandeskärmen.

nabu-colors-large

Nabu stödjer programmerbara kommandon. Aktiva aviseringar kan till exempel avfärdas genom att skaka på handleden och sömnläget kan aktiveras genom ett knäpp med fingrarna. Aviseringarna kan anpassas så att exempelvis inga nyheter från sociala nätverk visas på jobbet och att platsbaserade erbjudanden bara kommer från barer.

Razer Nabu har en inbyggd accelerometer, höjdmätare och vibrationsmotor. Lithium-polymer-batteriet sägs hålla i en vecka mellan laddningarna. Armbandet är inte vattentätt men vattentåligt och ska kunna hantera regn, stänk och duschning.

nabu-armband-razer-social

Genom Nabu kan använder spelifiera sin vardag. Det går att få poäng för punkter som att gå och lägga sig tidigare om kvällarna, för att upptäcka ett nytt kafé och för att springa en extra kilometer under löprundan.

Tillhörande Nabu-appen (finns för Android och IOS) kan hålla reda på brända kalorier, antal steg, hur många våningar du gått i trappor, hur långt du rest, hur länge du sovit, personliga mål och besökta platser. Tanken är att Nabu ska bäras dygnet runt – till och med i duschen. Enligt Razer är armbandet bekvämt och ligger behagligt mot huden.

Företaget ser stora möjligheter med sitt smartarmband och menar att Nabu dessutom kan användas i umgängeslivet. Nabu kan börja pulsera när andra Nabu-användare du känner är i närheten. Razer menar att armbandet går att använda till att ”möta, flirta med, och börja prata med människor som delar dina intressen”. De har även en vision om att armbandet kan användas till platsbaserade spel i stil med Google Ingress.

De som är nyfikna och vill veta mer kan anmäla sitt intresse på Razorzone.com.

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. Motorola smygpresenterar nya Razr
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om