Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Razer presenterar smarta armbandet Nabu

Postat:
11:23 - 2014-01-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enheter som bärs på kroppen är sannolikt den starkaste trenden i mobilvärlden just nu. Det presenteras smartklockor och intelligenta armband till höger och vänster. Razer – samma tillverkare som är känd för sina dataspelsrelaterade produkter, har nu lanserat smarta armbandet Nabu.
Armbandet har dubbla skärmar: en OLED-skärm med 128 x 32 pixlar för privata meddelanden i kombination med en ”offentlig” OLED-skärm med 32×32 pixlar. Nabu vibrerar när det kommer en avisering och visar vad det är för typ av meddelande på den lilla, ”offentliga” skärmen. Användaren kan då välja att vända på handleden för att se den större meddelandeskärmen.

nabu-colors-large

Nabu stödjer programmerbara kommandon. Aktiva aviseringar kan till exempel avfärdas genom att skaka på handleden och sömnläget kan aktiveras genom ett knäpp med fingrarna. Aviseringarna kan anpassas så att exempelvis inga nyheter från sociala nätverk visas på jobbet och att platsbaserade erbjudanden bara kommer från barer.

Razer Nabu har en inbyggd accelerometer, höjdmätare och vibrationsmotor. Lithium-polymer-batteriet sägs hålla i en vecka mellan laddningarna. Armbandet är inte vattentätt men vattentåligt och ska kunna hantera regn, stänk och duschning.

nabu-armband-razer-social

Genom Nabu kan använder spelifiera sin vardag. Det går att få poäng för punkter som att gå och lägga sig tidigare om kvällarna, för att upptäcka ett nytt kafé och för att springa en extra kilometer under löprundan.

Tillhörande Nabu-appen (finns för Android och IOS) kan hålla reda på brända kalorier, antal steg, hur många våningar du gått i trappor, hur långt du rest, hur länge du sovit, personliga mål och besökta platser. Tanken är att Nabu ska bäras dygnet runt – till och med i duschen. Enligt Razer är armbandet bekvämt och ligger behagligt mot huden.

Företaget ser stora möjligheter med sitt smartarmband och menar att Nabu dessutom kan användas i umgängeslivet. Nabu kan börja pulsera när andra Nabu-användare du känner är i närheten. Razer menar att armbandet går att använda till att ”möta, flirta med, och börja prata med människor som delar dina intressen”. De har även en vision om att armbandet kan användas till platsbaserade spel i stil med Google Ingress.

De som är nyfikna och vill veta mer kan anmäla sitt intresse på Razorzone.com.

Mest kommenterat

 1. Vilka sociala medier använder du regelbundet idag?
 2. Nya renderade bilder på Google Pixel 4 XL baserat på rykten
 3. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 4. Rykte: Samsung Galaxy Note 10 får instegspris på 999 euro
 5. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 6. Samsung Galaxy Note 10+ dyker upp hos FCC, saknar 3,5mm-jack

Mest läst

 1. Sverigelansering av Huawei P Smart Z, kostar 2990kr
 2. Ni som har Samsung: använder ni Bixby?
 3. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 4. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 5. Nya Samsung Galaxy Note 10-bilder läckta
 6. OnePlus fortsätter att förbättra ”7 Pro”

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka av dessa sociala medier använder du regelbundet idag (går att välja flera)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey