Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

RCS går nu att aktivera manuellt oberoende av operatör – så här gör du

Postat:
02:09 - 2019-10-27
Skribent:
Bernard B
Kommentarer:
I somras meddelade Google att de inte avser vänta på att operatörerna aktiverar Rich Communication Services (RCS), utan kommer i stället att på egen hand aktivera tjänsten med ambitionen att så småningom erbjuda så gott som samtliga Android-användare funktionaliteten. För närvarande är RCS via Google officiellt tillgänglig i bland annat Frankrike och Storbritannien.
I ett inlägg på Reddit har en användare som kallar sig för NashRadical med hjälp av en annan användare under alias sh0ch presenterat en lösning som gör det möjligt att aktivera RCS i samtliga regioner inklusive Sverige oberoende av ansluten operatör.

Förutsättningar:

Så här aktiverar du RCS:

Proceduren är enkel att genomföra.

Efter att du installerat dels senaste betaversionen av Googles meddelandeapp samt Activity launcher är det bara att följa stegen enligt nedan:

 1. Inaktivera WiFi eftersom det kan störa konfigurationen av RCS.
 2.  Starta Activity Launcher och välj ”All activities” i drop-down-menyn.
 3. Skrolla ned till ”Messages” och tryck på alternativet.
 4. Skrolla ned till ”Set RCS Flags” och tryck på alternativet.
 5. Tryck på drop-down-menyn under ”ACS Url” och tryck sedan på: ”http://rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com”. OBS! Du kan sedan byta ut ”us” i adressen ovan mot ”eu” för att använda EU-servern i stället, vilket är att föredra.
 6. Tryck på drop-down-menyn under ”OTP Pattern” i samma fönster och ange ”Your\sMessenger\sverification\scode\sis\sG-(\d{6}).”
 7. Tryck ”Använd” längst ned i listan.
 8. Framtvinga en avstängning av Messages-appen. Exempelvis genom att gå till inställningar->Appar->Visa alla appar->Messages->”Tvingad avslutning”.
 9. Öppna ånyo meddelandeappen. Om det fungerat kommer du att se ett meddelande i foten av skärmen med texten  ”Nyhet! Nu kan du se när dina vänner skriver”. Tryck slutligen på ”Godkänn” för att aktivera RCS-funktionaliteten.

Om du får fram rutan om att tjänsten är aktiverad men trots det inte får det att fungera kan du testa att rensa cachen för messages-appen genom att följa instruktionerna på Googles hjälpsida för RCS.

Metoden bör fungera oavsett operatör, men meddela gärna huruvida det fungerar eller ej i kommentarsfältet nedan. Ange gärna detaljer om vilken telefon, Android-version samt operatör ni använder.

Vi har testat metoden ovan och kan konstatera att den fungerar för vår del tillsammans med Pixel 3 och Vimla. Vi noterar också att ett antal forummedlemmar framgångsrikt aktiverat RCS bakom olika operatörer.

För mer information om RCS och vilka fördelar det för med sig gentemot SMS/MMS hänvisar vi till vår artikel i ämnet från 2017.

Uppdatering: Instruktionerna är uppdaterade med RCS-servern för EU: http://rcs-acs-prod-eu.sandbox.google.com/. Ett steg har också tillkommit för att ange ”OTP pattern” (steg 6).

Mest kommenterat

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 3. Realme lanserar GT med Snapdragon 888 och 12GB RAM
 4. OnePlus presenterar nyheter 8 mars
 5. Rapporter om motvind för Google Stadia
 6. Fler tecken på Wear OS-klocka från Samsung

Mest läst

 1. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 2. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v9)
 6. Nubia Red Magic 6 har 165Hz uppdateringsfrekvens och 18GB RAM

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om