Realme introducerar MagDart – snabb trådlös laddning med magnetfäste

Postat:
15:23 - 2021-08-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

Realme har presenterat MagDart vilket är företagets motsvarighet till Apple MagSafe, det vill säga Qi-laddning med magnetfäste. MagDart består av en rad produkter.

Vad som kommer närmast MagSafe är en Qi-laddare med magnetfäste som laddar över 15W. Enligt Realme är den 26,4 procent tunnare än Apples motsvarighet och den påstås även erbjuda betydligt snabbare laddning, då den ska kunna fylla ett 4500mAh-batteri på 90 minuter.

Ett klumpigare men ännu snabbare alternativ laddar istället över 50W. Laddaren påminner om en Mac Mini och har inbyggd fläkt. När den trådlösa laddaren ansluts till Realmes 65W-laddare ska den kunna ladda ett 4500mAh-batteri trådlöst från tom till full nivå på 54 minuter.

Realme har även introducerat en trådlös powerbank som kan fästas på bakstycket och ladda utan kabel, samt ett skal för telefonen Realme GT som ger stöd för MagDart. Ett annat tillbehör är MagDart Wallet med plats för tre kort. Det har inbyggt stöd som telefonen kan lutas mot.

Sista produkten är ovanliga MagDart Beauty Light som fästs på bakstycket och gör så att en lampa kan fällas upp framåt, för förbättrade självporträtt. Tillbehöret drivs av omvänd trådlös laddning. Realme har inte berättat vad MagDart-produkterna kostar eller när de släpps, eller vilka enheter de kommer vara kompatibla med.

I dagsläget fungerar de bara med Realme GT – ifall skalet köps till.