Recension:Recension av App Lock

Postat:
12:10 - 2010-05-02
Skribent:
| Ulvhamne
Kommentarer:
13

Titel:  App Lock
Testversion
:  1.0
Testtelefon:
Acer Liquid S100
Utvecklare
: Creative Core
Tillgänglighet
: Android Market
Pris: Gratis

App Lock är ett program som gör det möjligt att kräva en PIN för att öppna program. Det är ett ganska simpelt program som gör en sak och gör den godtagbart bra. Jag gillar inte att det är så segt – ett så litet program borde i min mening inte kräva speciellt mycket beräkningskraft för att flyta helt utan fördröjning.

Gränssnitt
App Lock har ett väldigt enkelt och lättförståeligt gränssnitt som inte bjuder på några konstiga eller otrevliga överraskningar. Det finns också en FAQ inne i programmet med vad som verkligen verkar vara de vanligaste frågorna i kommentarerna till programmet på Market.

Funktion
Programmet verkar inte påverka prestandan på min Liquid märkbart, däremot känns programmet i sig lite segt, och det är en liten fördröjning mellan att man trycker på siffrorna och det att blobben dyker upp i rutan när man matar in sin PIN. I FAQen står det också att man måste låsa Market och alla ask killers som är installerade, samt exkludera App Lock från dessa för att hindra att man kringgår App Lock. Först och främst tycker jag att programmet borde låsa Market som default, då det via market är trivialt att ladda ner en task killer och döda App Lock, vilket fullkomligt omintetgör programmets syfte. Dessutom finns det fler sätt att installera program än via Market så dessa bör också antingen stängas av eller låsas. Det nämns inte alls i programmets FAQ, vilket för mig är en jättemiss.

Betyg
Jag uppskattar små och enkla program som gör en sak, och gör den bra. Det här programmet är ett sådant program med ett par missar. Att till exempel utelämna att man bör stänga av eller låsa alla sätt att installera appar i programmets FAQ är en stor miss. Programmet i sig fungerar dock utmärkt, så det får 4 androidhuvud i betyg.

VARNING: Lägg INTE till App Lock som låst app.