Recension:Recension av Bunny Mania Lite

Postat:
22:08 - 2010-04-29
Skribent:
Ulvhamne
Kommentarer:

Titel: Bunny Mania Lite
Testversion: 1.5.4
Testtelefon: Acer Liquid S100
Utvecklare: Crispy Software Development
Hemsida: http://www.crispysoft.com
Tillgänglighet: Android Market
Pris: Gratis (Finns betalversion för €2.09)

Bunny Mania Lite är ett spel som bygger väldigt mycket på Lemmings. Så mycket att de i princip tagit Lemmings och bytt ut våra kära gamla lämlar med det illgröna rejvhåret mot kaniner. Lemmings var ett spel jag spelade oerhört mycket för många år sedan, och tyckte om det. Eftersom att det här spelet har lyckats bra med själva mekaniken i Lemmings så funkar det även om det inte är lika polerat som originalet. För de som inte spelat Lemmings så går spelet ut på att leda en flock ganska söta men korkade och harmlösa djur genom ett farligt landskap där de kan drunkna eller ramla och slå ihjäl sig. Till sin hjälp har man lite olika saker man kan säga åt sina gulliga följeslagare att göra, som att gräva, bygga broar och spränga bomber.

Grafik
En av sidorna med att kopiera ett tidigare spel är att man blir jämförd med originalet. Tyvärr så är inte Bunny Mania lika polerat som originalet och dess uppföljare. Grafiken, förutom att inte vara lika polerad som originalet är lite buggig med. Skärmen flimrar, eller blinkar till ibland.

Ljud/Musik
Både ljudet och musiken i spelet påminner en del om Lemmings och fungerar bra, även om bakgrundsmusiken i menyerna kan bli lite enerverande stundvis.

Gränssnitt
Gränssnittet i själva spelet funkar bra. Man klickar på en ”action” och sedan på en kanin för att den ska göra just det. Menyerna är jag däremot inte förtjust i. De ger ett starkt intryck av code art och stilen på bakgrund mot menyval skär sig. Det är dock fullt fungerande och bjuder inte på några otrevliga överraskningar i övrigt.

Upplevelse
Då spelet har originalen att mäta sig med så känns det ofta lite mediokert, men det har potential och om utvecklarna av det lägger ner lite tid på grafiken så kommer spelet att bli riktigt bra.

Kontroller
Spelet styrs genom touchskärmen och bjuder inte på några överraskningar. Det är lätt att klicka på de actions som finns och det är lätt att klicka på kaninerna. Dock så kan jag som ägare av Liquid inte nyttja zoomningen som finns, då man ska använda Dpad eller trackballen för det, och Liquid saknar helt sådana styrdon. En liten miss i min mening, då det finns fler androidmobiler utan sagda styrdon.

Replayability
Jag har som sagt spelat sönder originalet så jag kommer antagligen inte spela det här spelet speciellt mycket, dock så spelade jag ju originalet väldigt mycket så själva spelstilen går ju att snöa in ett tag på.

Betyg
Spelet har potential att bli bra men det är för mycket småsaker som känns opolerade nu men det är värt att testa det ändå.

Mest kommenterat

 1. Vad stör du dig mest på i din telefons operativsystem?
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix
 4. Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån
 5. OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj
 6. Inte ens Googles nya hörlurar Pixel Buds Pro släpps i Sverige

Mest läst

 1. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Samsung Galaxy Watch 5 Pro sägs få safirglas och titan
 4. Inte ens Googles nya hörlurar Pixel Buds Pro släpps i Sverige
 5. Fullspäckade Vivo X80 Pro lanseras globalt, kommer till Europa
 6. Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken färg har din mobil (bakstycket, inte skal eller skin)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om