Recension:Recension av Fish Food

Postat:
10:28 - 2010-04-29
Skribent:
| Ulvhamne
Kommentarer:
9

Titel:  Fish Food
Testversion
: 1.12
Testtelefon: Acer Liquid S100
Utvecklare
:  Tom Moor
Hemsida:
http://fishfoodgame.com
Tillgänglighet: Android Market
Pris: Gratis

Fish Food är ett spel som jag såg en rekommendation om på nätet när jag som vanligt slösurfade lite på jobbet i väntan på att en kompilering skulle avslutas. Spelet är ett pusselspel som går ut på att få fiskar att äta upp varandra, och de största fiskarna poppar man. Om man gör det för långsamt får man slut på luft och det innebär att spelet tar slut – game over. Fiskarna kan bara äta fiskar som är en storlek mindre än de själva och när de ätit några stycken så växer de till nästa storlek tills dess att de är redo att ”poppas”.

Grafik
Spelet har en väldigt enhetlig grafisk stil och det är i min mening snyggare än de flesta spelen till android. Som synes på bilderna nedan så är det väldigt gulligt och färgglatt.

Ljud/Musik
Musiken i spelet är ganska anonym och lugn, jag har inte ljud och musik på så ofta när jag spelar på mobilen, så jag vet inte om den börjar gå en på nerverna efter ett tag – men skulle så vara fallet så går det att stänga av. Ljudeffekterna är det inget fel på heller.

Gränssnitt
Menyerna och gränssnitten i spelet är väldigt tydliga och intuitiva menyer. Dock så är de inte helt enhetliga. När man trycker på back inne i spelet så dyker en meny upp med standardelement, vilket bryter lite mot helhetsintrycket. Dessutom kan det ibland ta en liten stund innan den menyn dyker upp.

Upplevelse
Spelet bygger på en enkel ide som är genomfört på ett väldigt bra sätt. Spelet fungerar bra och är underhållande. Själva speltypen kan väl närmast jämföras med Jewels och Bebbled så om man inte gillar dem så gillar man nog inte det här spelet heller.

Kontroller
Spelet styrs helt och hållet med touchscreenen. För att flytta fiskarna swipar man från fisken i den riktningen man vill att de ska äta andra fiskar eller så petar man på de stora, feta, röda fiskarna för att poppa dem.

Replayability
Det här spelet är det jag för tillfället spelar mest på bussen på väg till jobbet och hem, så måste nog säga att om man gillar speltypen så är det något som man gärna spelar flera gånger.

Betyg
Trots ett överlag trevligt och gediget intryck och att jag faktiskt tycker om spelet, så känns det som om något saknas, så jag ger det 4 androidhuvud.