Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension av Mobitime

Postat:
00:47 - 2010-05-14
Skribent:
Brain
Kommentarer:

Titel: Mobitime       
Testversion:
3.2.5
Testtelefon: Samsung Spica
Utvecklare: Infospread Euro AB
Hemsida: http://mobitime.se
Tillgänglighet: Mobitime.se
Pris: Gratis

Introduktion
Appar för att planera sin resa på enklaste möjliga sätt är inget nytt, och framför allt de större städerna har varit duktiga på att få fram väl fungerande sådana, både själva, och med hjälp av andra. Mobitime fokuserar på länstrafiken i många olika län, men hur står den sig i konkurrensen?

Gränssnitt
Den här appen har funnits ett tag för iPhone, och även för vanliga Javamobiler. Att det rör sig om en konvertering från en Java-applikation råder det ingen tvekan om, det syns direkt på utseendet, något som tyvärr drar ner helhetsintrycket. Extra tydligt är det bland annat på raden längst ned som visar vad knapparna har för funktion, något som i och för sig inte är någon nackdel då utrymmet inte behövs till annat -det känns helt enkelt bara lite gammalmodigt. Vad gäller utseende och färger så är det enkelt och tydligt och man behöver aldrig fundera på hur man ska bära sig åt när man vill göra något.

Trots de små bristerna i gränssnittet så är det aldrig svårt att använda applikationen frånset det faktum att kinetisk skrollning saknas, något som gör det väldigt tråkigt att bläddra i långa listor. Det är dock sällan jag stöter på några längre listor, varför detta inte är ett jätteproblem heller.

Funktionalitet
De buss/tåg företag som stöds är:

Din Tur
Hallandstrafiken
Jönköpings Länstrafik
Länstrafiken Jämtland
Länstrafiken Norrbotten
Länstrafiken Sörmland
Länstrafiken Västerbotten
Länstrafiken Örebro
Värmlandstrafik
Västmanlands lokaltrafik
X-trafik

Funktionaliteten kan variera något mellan länen, men Värmlandstrafik, som jag använder mig av, stöder lyckligtvis appens samtliga funktioner. Jag tänker gå igenom dessa kort, för att ge en överblick över vad programmet kan göra.

Tidtabeller
Tidtabellerna är inget speciellt, på gott och ont. Det är lätt att hitta rätt tabell, och de tabeller man använt sparas i en lista. Tabellerna är mer eller mindre identiska med de tabeller man är van vid i pappersformat, vilket gör att det inte är några problem att förstå sig på dem. Tyvärr lämpar sig inte tabellernas format alltför bra på mobiltelefoner, men det går i alla fall relativt smärtfritt att navigera sig fram.

Hållplatstider
En funktion som troligen uppskattas av många. Man väljer en hållplats, och alla avgångar de närmaste 90 minuterna visas i en lista, med linjenummer och tid kvar till avgång. En av de bästa funktionerna i applikationen, kanske främst på grund av att den inte kräver så mycket av gränssnittet.

Sök/köp resa
SMS biljetter har blivit ett allt mer populärt sätt att betala sin resa, och det är just vad den här funktionen är till för. Man skriver in vart man vill åka från, och sin slutdestination, och kan därefter se de resor som matchar den tid man vill åka. Härifrån kan man enkelt beställa en SMS biljett. Också den här funktionen fungerar extra bra då den inte kräver så mycket av gränssnittet.

Köp tätortsbiljett
Även om den här appen främst är till för att underlätta resandet mellan städer, så finns det också möjlighet att köpa SMS biljetter för stadstrafiken.

Anpassningsmöjligheter
Det finns inte mycket att anpassa i den här applikationen, men det man kan göra fungerar utmärkt. Det går att variera textstorleken i fem olika storlekar, och det går smidigt att växla mellan olika län. När man laddar ner programmet får man dessutom välja sitt län, så att man får det inställt automatiskt. Trots att inte appen finns på Market ännu, så är det enkelt att uppdatera, tack vare en inbyggd funktion för just detta.

Betyg
Det här är en app för alla som reser med kollektivtrafiken, vilket de flesta med mobiltelefon gör någon gång. Avsaknaden av kinetisk skrollning och det föråldrade gränssnittet drar ner betyget, men på tack vare att allt fungerar utmärkt, och att man kan göra allt man kan tänkas vilja med en app av den här typen, så får den betyget fyra av fem.

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här

Aktuellt

5G eller 4G, det är frågan?

Android på Prisjakt

OnePlus 6T
Huawei Mate 20 Pro
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy S9 Plus
Samsung Galaxy Note 9
Google Pixel 3
9

Test av OnePlus 6T

9.2

Test av Google Pixel 3 XL

9.1

Test av Sony Xperia XZ3

8.9

Test av Sony Xperia XZ2 Premium

8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Swedbank och Sparbankerna lanserar betaltjänst med stöd för kontaktlösa betalningar
 2. Samsung börjar uppdatera Galaxy S9 och S9 Plus till Pie i Sverige
 3. Antydan om att Sony kommer slopa Compact-serien
 4. Apptips: Solid Explorer är en suverän filhanterare för Android
 5. Kan det här vara Samsung Galaxy S10 i ett skal?
 6. Rykten om Samsung Galaxy S10 X: sex kameror, 5G och en 1TB lagring

Mest läst

 1. Google har slutat tillverka Chromecast Audio
 2. Samsung börjar uppdatera Galaxy S9 och S9 Plus till Pie i Sverige
 3. Swedbank och Sparbankerna lanserar betaltjänst med stöd för kontaktlösa betalningar
 4. Kan det här verkligen vara OnePlus 7?
 5. Rykten om Samsung Galaxy S10 X: sex kameror, 5G och en 1TB lagring
 6. Krav på pant för mobiltelefoner i sakpolitisk överenskommelse mellan S, C, L och MP

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Ni som uppgraderar i år: bryr du dig om huruvida mobilen stödjer 5G?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Survey