Reseplaneraren (beta) hjälper resenärer hitta rätt avgång i Västsverige

Postat:
12:18 - 2011-06-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

Reseplaneraren (beta) låter användare hitta rätt avgång i Västsverige

Västtrafik är Sveriges tredje största kollektivtrafiksföretag och ansvarar bland annat för spårvagnar, bussar, tåg och taxi i Västsverige. Företaget har nyligen gett ut en egen app i Market som på olika vis hjälper kunder att planera sina resor.

Om man knappar in varifrån man vill resa och vart man ska, så sköter appen resten. Programmet fungerar ungefär som den mobilanpassade hemsidan, men med många fler finesser. Bland annat kan man låta Reseplaneraren guida en till närmaste hållplats med hjälp av mobilens GPS – man får helt enkelt upp en linje på en karta som leder en till hållplatsen. Ifall man är osäker på vilken rutt en viss linje tar kan man även informeras om detta genom Google Maps-integreringen.

Appen sägs kunna meddela användare om eventuella förseningar i realtid – något som dock inte fungerar för samtliga linjer än. En annan behändig funktion är möjligheten att spara favoritavgångar. Om man exempelvis färdas mellan vissa platser ofta kan man spara de turerna som favoriter och på så vis få upp dem snabbare.

Reseplaneraren verkar vara ett mycket praktiskt verktyg för de som utnyttjar Västsveriges kollektivtrafik och appen finns att ladda hem gratis i Market. Eftersom programmet inte kräver högre Android-version än 1.5 Cupcake torde det fungera på de allra flesta Android-mobiler. Västtrafik påpekar dock att appen är i betastadiet och reserverar sig för att en del av informationen kan vara felaktig.

Tipstack till Tobias!

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: